Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon

12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Metal Female Voices Fest V - Oktoberhalle - Wieze - 20/10/2007

Text: Johan & Jany - Pics: Jany - more pics www.jany.nl


Valkyre:
Ook vandaag net te laat toegekomen om de ganse set van Valkyre te kunnen aanschouwen, toch kon deze nog vrij ongekend talent me snel overtuigen met hun Folk/Gothic metal die stevig maar evengoed melodisch in de oren klonk. Wat me opviel bij deze eerste act was at ook het geluid vandaag meteen goed zit en ook toetsen en solopartijen duidelijk in de zaalmix zaten. Het was voor ondergetekende kort maar krachtig genieten van de openingsact die het zeker waard was en ik begaf na het optreden dan meteen ook naar de merchandise stand om me hun CD aan te schaffen die eveneens verrassend klinkt. (Johan)

Interria:
Zette er meteen goed de beuk in op dit vroege uur en wou heel Wieze vast uit de veren schudden. Over het algemeen ben ik niet die liefhebber van Franse vocalen maar Interria wist me hiervan ditmaal toch te overtuigen. Een goed klinkende hevige set met plaats voor melodie waarin de Franse vocalen met hoge stem nog in het minst storen. (Johan)
Frantalige nu-metal die erg goed paste in het geheel, mooie combinaties, pakkende songs omlijst in een ijzersterke formatie. Jump-metal zou je het ook kunnen noemen… (Jany)

Distorted:
Door het wegvallen van Imperia was het meteen ook de beurt aan het Israëlische Distorted. Demonische tonen werden de zaal ingeworpen waarop de diepe grunts in schril contrast stonden met de hoge vrouwelijke vocalen. Distorted weet metal te vermengen met de van thuisland meegekregen eigen muzikale invloeden wat toch een eigen geluid oplevert dat apart en origineel klinkt. (Johan)
Melodische blackmetal, enorme inzet, super zangeres met ondersteuning van sterke grunts die echter niet te veel opduiken. Goede songs en een heel stevige sound… (Jany)

Draconian:

Eén van de bands die ik vandaag absoluut niet wou en zou missen… plaats genomen op de eerste rijen dus om van een zwaar doomy maar melodieus muzikaal spektakel te genieten waarin de duo vocalen. De kracht van deze muziek moet bij ontleding in het slepende duo gitaarwerk zitten, want ook Saturnus heet dit in zich en op één of andere manier weet deze zware en logge sound, waarin de opvullende melodieën verweven zitten me steeds opnieuw te bekoren. (Johan)
Subliem, de twingitaren met heerlijke sound spreken tot de verbeelding. Net als bij Saturnus zijn de gesproken stukken tekst een aangename afwisseling voor de grunts en engelen gezang. Enorm sterke sound, misschien wel de beste band van de dag! (Jany)
Setlist o.a.
Serenade Of Sorrow
The Amaranth
Silent Water


Battlelore:

Kon me veel minder bekoren. Hun metal behoort tot die soort die je Stoere Viking metal zou kunnen catalogeren. Naar mijn mening weinig originaliteit waarin vooral het show aspect de muziek mot aanvullen om te boeien. De groep kwam dan ook getooid in Viking outfit, inclusief make-up het podium op. (Johan)
Helemaal mijn ding niet, zoals Johan al zei, viking metal met een vleugje gothic. Rare combinatie! (Jany)
Setlist o.a.
We Are The Legions


Seraphim:

Zoals de Oosterse perfectie gebied bracht deze uit Taiwan afkomstige band ene stevig potje krachtige power metal die muzikaal technisch perfect in elkaar steekt. Met de snelheid van een TGV die op hol slaat slaagt het gitaarduo er in om de ene na de andere solo uit de mouw te schudden, gerugsteund door een reetstrakke ritmesectie waarop je een snellopende klok zou kunnen gelijk zetten. Muzikaal gezien alles in orde dus maar wat de zang betreft kwamen de hoe vocalen niet tot zijn recht hier. Op CD klinkt dit iets beter en meer helder maar toch… Ik vraag me af hoe de groep zou klinken moest de hoge opera achtige stem een octaaf lager klinken. Het contrast met de mannelijke grunts zou alsnog behouden blijven maar het geheel zou ook live beter tot zijn recht komen vermoed ik. Misschien minder storend voor velen maar wel opmerkelijk was het veelvuldige gebruik van sampler met niet enkel toetspartijen maar ook achtergrondzang & zelf midgrunts. (Johan)
Tja, symfonische Power Metal, dubbele voetbassen en oervervelende zanglijnen, sorry vond er niets aan! (Jany)
Delain:

Is één van de bands die met recht en rede op korte tijd grote vooruitgang boekte qua bekendheid en prestaties. Met dit optreden werd het tweede deel van de festivaldag ingeluid onder de noemer ‘Toppers’. Niet enkel muzikaal maar ook qua podiumopbouw merk je meteen dat de groep het status nieuwkomer ontgroeit is en heeft de instrumenten en backinglijn professioneel opgesteld staan om zangeres Charlotte Wessels alle ruimte tot bewegen te geven. Niet enkel oogt deze dame mooi maar naast dat weet ze ook nog eens een oertuigende présence te brengen. Ook op muzikaal vlak zit alles mee en brengt een vlekkeloze set die de volksmond als Gothic metal bestempeld. (Johan)
De groep die vriend en vijand verrast! Enorm sterk waren ze al, toch zijn ze er nog op vooruit gegaan. Zangeres Charlotte heeft zichzelf overtroffen en is dus enorm gegroeid. Zelfs haar looks die al heel behoorlijk waren zijn nog verbeterd. Erg sterke songs en band! (Jany)
Setlist o.a.
Frozen
The Gathering
Shattered


Elis:
Na het tragische overlijden van zangeres Sabine Duenser was het voor de uit Lichtenstein afkomstige band even onduidelijk of ze verder zouden gaan met een nieuwe zangeres of er de blok op leggen. Gelukkig voor de Elis fans heeft de groep de tijd genomen om de emoties te verwerken, over alles grondig na te denken en nadien met frisse moed er terug tegenaan te gaan. Het is waarschijnlijk ook zo dat Sabine het gewild zou hebben. Met nieuwe boegbeeld Sandra Schleret betrad Elis het podium maar helemaal vergeten is Sabine zeker niet, zowel voor de fans niet alsook voor de ganse groep niet. Sandra kondigde dan ook al bij aanzet van het tweede nummer aan ‘This one is dedicated for Sabine…She’s with us tonight’ en uit de reacties van het publiek kon je ook opmerken dat dit meer dan gewaardeerd werd. Er moet nochtans gezegd worden dat Elis een waardige vervanger vond en Sandra Schleret zowel krachtig als emotioneel juist uit de hoek weet te komen. Ik kreeg bijna de krop in de keel bij die nummers die je aan Sabine doen terugdenken en denk dat het ook voor Elis niet makkelijk is om zo en set neer te zetten maar wetend dat vanuit ergens de engel Sabine met goedkeurend oog toekijkt moet vast ook wel steun geven. Als laatste klonk ook nog Black Sabbath’s “Heaven & Hell”. Elis had nog meer in petto maar moest vanwege een strikt na te leven tijdschema vroegtijdig het optreden afbreken. (Johan)
Vorig jaar hebben we deze band al gezien met hun nieuwe zangeres Sandra. Het moet geen eenvoudige klus zijn geweest voor Sandra om Sabine te vervangen, maar toch slaagt ze er bijzonder goed in. Ook Sandra is enorm gegroeid tegen vorig jaar. (Jany)
Setlist o.a.
Ter Letzte Tag
Heaven and Hell


Flowing Tears:

Eén van de bands die me op mijn verlanglijst stonden van niet te missen acts deze dag.
Flowing Tears wist me in 2004 vanuit het niets al te verrassen op het voorprogramma van Tiamat en sindsdien ben ik de groep steeds wat blijven volgen. Flowing Tears staat voor mij gelijk met een eigen geluid dat weet te verrassen en te boeien. Zwaar maar net met dat tikje dat een sfeer oproept die je aanspreekt. Sabine Duchene werd inmiddels vervangen door Helen Vogt en ik was wel benieuw hoe deze live klinkt. Helen is stevig bij stem en weet live zeker te overtuigen. Met een iets ruiger stemgeluid dan Duchene weet ook de band alles muzikaal aan te passen waardoor het geheel wat zwaarder klinkt maar zijn typische sfeer behoud. (Johan)Enorm sterke act met catchy riffs en mooie combinaties. Super set en enorm sterke new-metal invloeden. (Jany)

Setlist o.a.
Serpentine
Swallow
Sister Sun
Starfish Ride
Portall
Razorbliss


Sirenia:
Hebben we dit jaar al op graspop gezien, geen slechte songs, meer traditioneel maar zeker voor mij geen hoogvlieger. (Jany)

Epica:

Je zou deze affiche van MFVF een dubbele headline show kunnen noemen want zowel Epica als Leaves’ Eye zijn de naam topper wel waard. Epica nam dan ook de tijd om op te stellen en reeds van ver vooraf waren de voorbereidingen voor de complete show met Pyro flashes op te merken tussen de optredens door. Voldoende tijd ook voor een soundcheck om met een perfect geluid de set te kunnen afwerken. Ook weer zo’n topper ie je als liefhebber niet missen wil. De status topband waardig wordt een grootse show gebracht die theatrale beelden oproept, muzikaal klopt als een bus en waarin Simone Simons stemgeluid klinkt als een bel. Kristalhelder ook elke toon van de toetsen en gitaar. (Johan)
Zonder twijfel het tweede hoogtepunt van deze dag. Ijzersterk materiaal, prima gitaarwerk en goed gecombineerde vocalen, tevens de band met het beste licht van de dag, dus geen geklaag van deze fotograaf… (Jany)

Setlist:
Indigo
Obsessive Devotion
Menace Of Vanity
Chasing The Dragon
Quietus
Never Enough
Fools Of Damnation
Cry To The Moon
Sancta Terra
Consign To Oblivion


Leaves’ Eyes:

Had voor vanavond een live DVD opname gepland en dat vraagt het nodige voorbereidende werk. Het podium werd zowat volledig ontruimd, opgekeerd, en van de kleinste tape ontdaan. Intussen was er een drukke activiteit om de pyro flashes en rookeffecten op te stellen. Doorheen deze bedrijvigheden werd om tijd te winnen volop het geluid afgeregeld de laatste voorbereidingen voor de cameraploegen afgewerkt etc... Dan was het wachten op het startsein. Met een wijd open podium en een gesloten doek achteraan raakte het publiek in volle spanning om bij het begin van de show los te barsten. Het doek viel en Leaves’ Eye zette het eerste nummer in van op een heus Vikingschip dat achteraan het podium opgesteld bleek te staan, gepaard gaand met de eerste rook & pyro flash effecten. Na enkele minuten komen de muzikanten dan één voor één de trap af. Een groep in zijn nopjes om het beste van zichzelf te geven…
Vanwege de vermoeide dag, zeg maar weekend, en een lange rit huiswaarts was het voor ons tijd de zaal te verlaten en het MFVF in schoonheid af te sluiten. (Johan)

more pics: www.jany.nl


Geplaatst door Jany op donderdag 01 november 2007 - 13:38:48
Reageren is uitgeschakeld

Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org