Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Mindview Metal Convention - JH Togenblik - Beveren - 04/11/2007

Tekst & foto’s: Johan

De Mindview Metal Convention is een ideale plaats om kennis te maken met nieuwe bands, nieuwe releases, en contacten te leggen met bands en personen die wat te betekenen hebben in de metal muziekindustrie. De hoofdreden van mijn bezoek hier lag op een ander vlak dan een recensie te schrijven maar aangezien de bands en hun, al dan niet akoestische, sets zo sterk overkwamen besloot om ook hiervan een verslag op te maken.

La Ventura mocht als eerste op dit vroege middaguur de dag openen door middel van een akoestische set hun nieuwste CD “In The Beginning” voorstellen. Het was de eerste maal dat deze Nederlanders zich aan zulk een set waagden en ik kan me voorstellen dat de zenuwen bij aanvang gespannen stonden. Toch wist frontvrouw Carla Douw hier weer haar kristalhelder stemgeluid tot zijn recht te doen komen. Zittend in een troon werd de set met nieuwe nummers afgewerkt onder een genietend toeziend publiek. La Ventura is een band die akoestisch even sterk uit de hoek weet te komen als volledig elektrisch in elk geval. Saz Kondic bewees hier dan ook niet enkel de elektrische snarenplank overweg te kunnen maar ook wat een akoestische 12 string te bieden heeft en welke melodieën je hieruit kan toveren. Ook Erwin Polderman ruilde vandaag de drumsticks in voor de handen en paste het begrip ‘percussie’ toe op een elektronische drumset maar met natuurgetrouwe klanken. Mike Safrie, met bas op de schoot speelde hier weliswaar elektrisch maar ook dat stoorde totaal niet in deze luchtige en glashelder klinkende set. Het geluk was ook hier weer aan hun kant en alle bandleden mogen gerust de troon delen. Naar mijn mening verdiende deze band meer dan het status openingsact voor deze dag.

Setlist:
Memoria
Only Love Will Find Its Way
A New Beginning
Trefoil
Right & Righteousness

Van Kingfisher Sky hun set kan ik je weinig vertellen en miste ik jammer genoeg vanwege besprekingen met La Ventura omtrent mogelijkheden om enkele optredens met & voor hen te organiseren in het Antwerpse. Mijn oprechte excuses aan Kingfisher Sky; het was niet vanwege een gebrek aan respect, een volgende maal beter!
Hun setlist geef ik je echter wel mee.

Setlist:
November
The Craving
Through My Eyes
Big Fish

Diablo Boulevard rond frontman Alex Agnew was de eerste band die volledig elektrisch zou aantreden vandaag en dat in ware rockstijl. Met een eende-strakke ritmesectie die voorbij dendert als een trein op weg naar zijn bestemming brachten ze een set van pure rock ‘n’ roll die bol staat van de hooks. Alex is in elk geval het optreden niet verleend en staat als een doorwinterde frontman op het podium zijn ding te doen; af en toe een grap makend tussen de nummers door. Ook de andere muzikanten wisten van hout pijlen maken en het gitaarduo Andries & Dave katapulteerden hun messcherpe noten het publiek in. Bijgestaan door de pompende bassectie van Tim & (drum)houthakker Captain Mojo. De nieuwe “Scarred & Undefeated” demo CD beloofd in elk geval een sterk debuut te zijn. Als toemaatje kregen we op het einde van de set nog een dubbele coverset met een Misfits & Guns & Roses nummer.

Setlist:
Outcast
Second Coming
Ghost Train
Scarred & Undefeated
Sweet Enemy
Without
Skulls (Misfits cover)
Mr Brownstone (Guns & Roses cover)

Als voorbode op de tournee met Novembers Doom mocht Thurisaz hier alvast een akoestische set neerzetten om de nieuwe CD te promoten. Het is eigenlijk wel best leuk om een band hun songs eens in een geheel ander arrangement te horen brengen. Thurisaz wist dan ook op subtiele wijze hun selecte nummers op gevoelige wijze te brengen. Ook hier als afsluiter een cover met “My Kantele” van [i]Amorphis[i]. Wie de kans wil nemen om deze groep akoestisch aan het werk te zien, en hopelijk in een langere set, kan op 12/11 in elk geval afzakken naar Rockconcern ‘De Rots’ in Antwerpen waar ze samen met Novembers Doom elks een akoestische set zullen brengen. Ondergetekende zal alvast ook die avond weerom aanwezig zijn.

Setlist:
Years Of Silence
Fading Deams
Post Perfect
My Kantele (Amorphis cover)

Bij wijze van ‘surprise act’ mocht ‘Miss Metal kandidate’ Stephanie Martens tussen de twee laatste sets door een nummer van Sinergy ten gehore brengen. Iets wat ze trouwens vrij voortreffelijk deed en waarin ook haar hoge stemuithalen me toch wisten te verbazen. Ik ben benieuwd of we van deze ‘Miss Stephanie’ nog meer zullen horen in de toekomst.Asraiis reeds aan hun 3e CD toe en mocht hier als afsluiter van de dag een afwisselend akoestische/deels elektrische set brengen om hun bekendheid bij het publiek te vergroten. Weloverwogen startte de band met een ingetogen set van nieuw & ouder materiaal om zo hun optreden verder op te bouwen naar een volledige elektrische set. Nog steeds wel schattig vind ik om de zusjes; getooid met staartjes te zien opkomen. Een imago dat hun sinds ganse tijd is bijgebleven en een handelsmerk van de band werd intussen. Hoewel de akoestische nummers zeker iets zachts hebben wist Margriet zeker ook van leer te trekken in de elektrische nummers en een gedreven vocale lijn neer te poten; hier en daar ook bijgestaan door toetseniste Manon . Ook hier was het optrede toch net weer iets te vroeg gedaan misschien om ten volle te kunnen genieten.

Setlist
Restless (Touch in the Dark)
Stay with me (Pearls in Dirt)
Morning Train (The Blue Tape)
Delilah's Lie (Pearls in Dirt)
Awaken (Pearls in Dirt)

Enige minpunt aan deze dag was misschien toch dat de elektrische sets iets minder tot zijn recht kwamen en van details in de muziek verloren of was het misschien het contrast dat voor dit effect zorgde?

[Aangemeld door johan]


Geplaatst door Jany op dinsdag 06 november 2007 - 19:03:04
Reageren is uitgeschakeld

Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org