Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031Scarved - CC De Dreef, Vorselaar - 27/09/2014

Tekst & foto’s: Geert Ryssen

CD PRESENTATIE


Over hun debuut cd ‘Dynamite’ waren we al behoorlijk enthousiast, maar de ‘proof of the pudding’ wordt de live uitvoering. De groep heeft kosten noch moeite gespaard om hun cd presentatie op een kwaliteit- en stijlvolle wijze in te kleden. Een mooi ingerichte VIP ruimte met versnaperingen en vriendelijke bediening vallen de gasten ten deel en in de zaal wordt de sfeer erin gebracht met een korte akoestische set van Dominique Swerts die een aantal klassiekers uit de jaren tachtig in hun naakte vorm laat horen. Sommige nummers zijn een beetje hoog gegrepen voor zijn stem, maar globaal kunnen we toch spreken van een aangename opwarmer. Als even later met Scarved de volumeknop op hardrock sterkte wordt opgedraaid, is het vanaf het begin genieten van een solide sound die visueel wordt verfraaid door enkele performance artiesten die tot de vriendenkring behoren van zangeres Caroline ‘Caro’ Verboven. Alhoewel zij haar eerste stapjes zette in de professionele muziekwereld met het dance project K-Line en daarmee twee bescheiden hitjes scoorde, ligt haar hart bij het hardere werk. Zij zal in de komende vijfenzeventig minuten bevestigen wat de cd al liet vermoeden: zij is een raszangeres die ook zonder studiokunstjes toonvast en krachtig uit de hoek komt. Af en toe vermoeden we nog enige podiumonzekerheid, maar die is wellicht te wijten aan de zenuwen, het moet namelijk allemaal kloppen vanavond. Geen zorgen, het klopt! Luc Van Dessel houdt letterlijk en figuurlijk het hele boeltje bij elkaar met zijn ‘van dik hout zaagt men planken’ gitaarwerk en de ritmesectie bestaande uit bassist Wim Wouters en drummer Geert Mariën is verbluffend sterk. Mariën raced bij vlagen over zijn trommels en cimbalen als een ontketende Keith Moon en Wouters speelt geen banale loopjes, maar blijft gedurende het hele concert inventief zonder de flow van de nummers te storen. We hebben er gefascineerd naar gekeken en geluisterd.
Wat op de cd al duidelijk was, wordt in deze live vuurproef overduidelijk: dit is eerlijke muziek door vier rasmuzikanten van vlees en bloed. Het klinkt tegelijk naakt en indringend. Scarved beschikt over een stel sterke nummers en Caro gaat nooit de mist in. Scarved doet ons denken aan een aantal hardrockgroepen die einde jaren zeventig en begin jaren tachtig obscuur waren en waarvan de platen vandaag nog collectors items zijn: Moxy, Granmax, de post-Glenn Hughes Trapeze en de vroege Y&T toen ze nog Yesterday And Today heetten. Die pure, eerlijke sound heeft Scarved ook. Uiteraard worden zowat alle nummers van ‘Dynamite’ gespeeld en als orgelpunt krijgen we de snelle en aanstekelijke biker ode ‘Army On Wheels’. We hebben even te doen met Caro als ze aan de behoorlijk gevulde zaal vraagt waar de bikers zijn. Als ze daar nauwelijks enige reactie op krijgt heeft ze de tegenwoordigheid van geest om het nummer onmiddellijk in te zetten en aldus het ‘voor lul staan’-effect te omzeilen. ‘Army On Wheels’ is geknipt om een stomende set te beëindigen en dat is precies wat het doet. Ze bevestigen met Led Zeppelin’s ‘Rock’n’Roll’ als bisnummer dat ze echt wel van wanten weten. Wat een uitvoering! En Caro beheerst dit nummer perfect. Dit is pure klasse. Nadien wordt het publiek nog onderhouden door coverband Viper Squad die vakkundig een aantal hardrock klassiekers brengt. Maar het draaide vanavond rond Scarved en Caro, Luc, Wim en Geert hebben de vuurproef glansrijk doorstaan! Klasse!
Aangemeld door Geert RyssenGeplaatst door Vera op donderdag 02 oktober 2014 - 00:38:50
Reageren is uitgeschakeld

Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org