Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Puntpop - Wuustwezel - 08/05/2010

Tekst: Vera
Pics: Luc


Het leven is vol verrassingen, goede en slechte. Zo ontdekte ik dat het Puntpop festival best enkele interessante bands bood. Het was zelfs al de vijftiende editie dit jaar, maar omdat de programmering erg breed is (ook het lichtere popgenre komt aan bod en zelfs dance en soortgelijke genres) was het tot nog toe aan mijn aandacht ontsnapt. Wij gingen voor de bands Tyr, Destruction en Sepultura, maar hadden ook oog voor een Metallica tribuutband midden in de nacht. Het liep allemaal anders, maar omdat we de organisatie een warm hart toedragen willen we niet in gebreke blijven en toch deze (gedeeltelijke) concertbespreking publiceren.


In de late namiddag arriveren we in Wuustwezel, een rustig dorpje nabij de Nederlandse grens, pal boven Antwerpen. Op het terrein staan drie podia, waarvan twee overdekt zijn door grote circustenten (goede voorziening tegen de regen eventueel). We pikken alvast nog een stuk van The Chariot mee die de kleine Vendetta-tent (waar ook het meeste metal komt) op stelten zetten met hun opzwepende metalcore. Een fanatiek stel fans heeft zich op de eerste rijen opgesteld, maar voorlopig blijft de aanwezige massa meer oog hebben voor andere activiteiten.

Het is een domper wanneer we vernemen dat Tyr het niet haalt. Zij hebben hun vlucht uit de Verenigde Staten gemist en worden op het laatste nippertje vervangen door een Led Zeppelin tribute band De mannen ogen nogal vreemd en allesbehalve Zeppelin achtig, maar ze kunnen wel spelen. Bijgevolg is het wel leuk om hen aan het werk te zien en te genieten van het rijke Led Zeppelin oeuvre, zij het in een vreemde presentatie.
Bent Van Looy heeft een goede beurt gemaakt als ‘de man met de blonde kuif en te korte broek’ tijdens de quiz De Slimste Mens ter Wereld. Ik zag Das Pop ooit als eerste band in de morgen op Werchter. De band is erg populair nu en weet in de grote tent het publiek zeker te begeesteren. Wij spraken de man backstage al aan voor onze rubriek ‘BV’s die van metal houden’, maar ondanks een bijzonder sympathiek onderhoud bleek hij toch eerder naar andere muziek te luisteren en slechts vrienden te hebben die naar metal luisteren. We wisselden nog enige informatie uit, maar dat was het dan. Het concert werd bijgewoond door Luc en die maakte gewag van een professionele vertoning waarbij het drumstel helemaal vooraan stond en de popliederen op groot succes onthaald werden.

We keken uit naar Destruction de sympathieke thrashers uit Duitsland die onlangs nog een historische dvd uitbrachten ‘A Savage Symphony’. Schmier laat in eerste instantie even op zich wachten, maar vervoegd dan toch zijn bloedbroeder/gitarist Mike om een best of ten beste te geven. In razend tempo passeren klassiekers als ‘Mad Butcher’, ‘Metal Discharge’, ‘Thrash Till Death’ en ‘Total Desaster’ de revue. Schmier profileert zich als de Peter Steele van de thrash met zijn rijzige, haast ongenaakbare verschijning. Gitarist Mike schudt zijn scherpe solo’s uit de mouw en staat verbeten te headbangen.

Het heeft een overdonderend effect op het aanwezige publiek dat uitzinnig uit de bol gaat. Ik besluit dus maar in de fotopit te blijven. Helaas, er tuimelt een zware oververhitte fan op mijn been en ik moet onverwijld naar de spoed. Een bijzonder ontnuchterd feit waardoor ik Sepultura en de Metallica tribuutband noodgedwongen moet missen. Het was een vreemd festival, met afzeggen van Tyr en desastreuze afloop waardoor ik wekenlang gekluisterd ben aan mijn zetel/computer. De risico’s van het vak werden nu wel iets te pijnlijk geïllustreerd.
Geplaatst door Vera op woensdag 09 juni 2010 - 18:37:21
Reageren is uitgeschakeld

Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org