Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031ALCATRAZ 2010 - Deinze - 07/08/2010

Foto's: Claude 'Clayreon' Bosschem en Danny Focke

Tekst: Danny FockeHet Alcatraz Festival in Deinze is reeds een vaste waarde geworden in het metalgebeuren in België. Ieder jaar brengen ze weer een mix van oude gloriën, gevestigde waarden en nieuw geweld. DORO, EXODUS, LEGION OF THE DAMNED, THE LUCIFER PRINCIPLE, MORTAL SIN, TRENCHFOOT, BENEDICTUM, SAXON, TESTAMENT, ROSS THE BOSS, AGENT STEEL, ONSLAUGHT, HELSTAR en KILLER zijn namen uit voorgaande edities en dat is nog maar een deel ervan.
Ook dit jaar was het niet anders.

Lizzy Borden

Op het hoofdpodium mocht Lizzy Borden de spits afbijten. Ze traden vroeger op dan voorzien en daardoor hebben we slechts 10 minuten meer gezien van de show en mochten we eigenlijk ook geen foto’s meer nemen. Jammer, want dit was voor fotografen één van de interessantste acts, met veel show en zelfs wat vrouwelijk schaarsgekleed schoon op het podium.
Powerstroke

Op het zijpodium mocht het Belgische Powerstroke zichzelf bewijzen en deed dat uitstekend met hun driekoppige bezetting. ‘BASIC GROOVY POWERFUL’ is hun leuze en die maakten ze helemaal waar. Hun debuutalbum “Once,…We Were Kings”, uitgebracht door Apache Productions en gemasterd door Tom Klimchuck (Pro-Pain) zou hun wel eens een heel goede start kunnen geven.
Raven

Hun albums “Rock Until You Drop”, “Wiped Out” and “All For One” zullen bij velen tot de basisverzameling behoren. Vandaag kregen de fans de kans om ze nog eens aan het werk te zien. Na een lange recuperatie van Mark Gallagher van een zwaar ongeluk zijn ze nu terug op vele festivals te bewonderen. Zijn broer John Gallagher speelt bas en zingt als de beste. (klinkt als de bezetting van Oasis ;-))
Hun show bevat ook een echt gitaarduel (zie foto’s) en de ‘verplichte’ mishandeling van de gitaar à la The Who op het einde van het optreden. Nostalgie voor de hardrock fans.

Setlist

Intro - Take Control - Live at the Inferno - All For One - Breaking You Down
Rock Until You Drop - Speed Of The Reflex / Run Silent, Run Deep / Mind Over Metal
On & On - For The Future - Chainsaw
Evil Shepherd

'Straight from hell Evil Shepherd plays pure unholy thrash metal’ staat op hun MySpace en ook die leuze wordt volledig waargemaakt vandaag. Ontstaan uit de Wreckage van Hyena krijgen we een vuurwerk en zeer luid optreden met pure trash metal. Het publiek kan hun muziek zeker appreciëren. Het is leuk om te ontdekken dat ook de plaatselijke bands internationaal klinken.
Demonica

De gitaristen van Mercyful Fate en Forbidden sloegen de handen in elkaar en vormden Demonica, een trash metalgroep. Deze Amerikaanse/Deense combinatie bracht hun eerste album “Demonstrous” uit en het was meteen een schot in de roos. Met een frontzanger met heel wat charisma en muzikanten die al heel wat watertjes doorzwommen hebben, kan het niet echt mislopen en dat deed het ook niet. Deze dag was een groot feest voor de trashmetal liefhebbers.

Setlist

Demon Glass - Fast And Furious - My Tounge - Ghost Hunt
Below Zero - Alien Sixxx – Astronomica - Palace Of Glass
Summoned - Luscious Damned
Cirrha Niva

Na al het grote geweld, werd het tijd voor een subtieler moment. De progmetal van Cirrha Niva is van de bovenste plank en hun nieuwste CD kreeg van mij dan ook de maximum quotering.
Ze waren een beetje de vreemde eend op het festival, maar voor mij behoorden ze tot de top drie van de dag. (samen met Epica en Moonspell). Ze speelden bijna hun volledig laatste album, want nummers uit vorige albums spelen heeft weinig nut, daar ze bijna volledig van bezetting veranderd zijn. Als extra kwam er ook nog een cover van Iron Maiden en werd er ook nog en grunter op het publiek losgelaten tijdens “Self-Chosen”.Setlist

Framed – Golan Heights
Dreamon – The Fooling
Trooper (Iron Maiden cover) – Self-Chosen
Pretty Maids

Of de ‘Pretty Maids’ ook echt ‘Pretty’ zijn, kan je zelf beoordelen op de foto’s maar hun muziek is het zeker wel. Na talrijke tegenslagen, waaronder de voornaamste een hartaanval van stichtend lid Ken Hammer, zijn ze nu terug in ‘full force’.
Ze spelen vele covers en werden ook al gecoverd (Back to Back door Hammerfall), maar hun eigen repertoire mag er zeker ook wezen. Dit was weer een geschenk voor de hardrock fans.

Setlist

Pandemonium – I.N.V.U. – Wake Up To The Real World
Little Drops of Heaven – Back to Back – Rodeo
Love Games – Future World – Red, Hot and Heavy
Gunslinger

Alan Davey (ex Hawkwind) nam de draad terug op met zijn groep Gunslinger en recruteerde twee jonge muzikanten, een gitarist van 21 en een drumster van 18. Het is opvallend hoezeer hij op Motorhead wil lijken. Zijn stem lijkt op die van Lemmy maar vooral zijn houding en de hoogte van zijn micro laten niets aan de verbeelding over.
Moonspell

Moonspell speelde een prachtige set zonder verrassingen. De enige verrassing was dat ze het licht vergaten aan te steken op het podium. Ik heb nog nooit zoveel fotografen zich in het haar zien krabben. En dat werd er niet beter op toen Kreator later op de avond alleen maar rood licht presenteerde. Moonspell bracht een bloemlezing van hun carrière met ook een aantal nummers uit hun laatste CD. Jammer dat Fernando Ribeiro “Scorpion Flower” alleen zong. Ik had Anneke van Giersbergen op het podium verwacht of dan toch minstens een andere zangeres, maar hij nam gewoon alle stemmen voor zijn rekening. Een gemiste kans.
Toch was dit voor mij het beste van de dag, hoewel hun belichting al even donker is als hun muziek. Hoogtepunten kan ik niet echt noemen, daar hun ganse setlist een hoogtepunt was!!!

Setlist

At Tragic Heights – Night Eternal – Finisterra
Southern Deathstyle – Wolfshade – Opium – Awake
Herr Spiegelmann – Scorpion Flower – Magdalene
Vampiria – Mephisto – Alma Mater – Full Moon Madness
Evile

Evile is ooit begonnen als een Metallica coverband, maar heeft nu reeds naam gemaakt als trash metalgroep. Ze maken hun reputatie waar, maar spelen een bijna onopgemerkt optreden daar meer en meer publiek zich nestelt voor het grote podium en de trip naar het zijpodium niet meer aanvat. Jammer voor Evile en ook jammer voor de trash liefhebbers, want de wegblijvers hadden weer ongelijk. Ze hebben het jammerlijke overlijden van hun bassist blijkbaar eindelijk kunnen verwerken en zijn nu weer volop bezig met hun nieuwer werk.
Epica

Epica is met de jaren echt professioneel geworden. De set wordt vlekkeloos afgewerkt en Simone weet het publiek te manipuleren. Het enthousiasme van de andere leden helpt daar ook flink aan mee. Maar waarom draaien ze een gans optreden met hun haardos in het rond? Na enkele nummers vind ik dat toch erg vervelend.
Hoogtepunten waren “Quietus”, “Cry for the Moon”, “Sancta Terra” en “Consign to Oblivion”. Voor de fotografen blijft Simone een geschenk om eindelijk eens enkele mooie plaatjes te kunnen schieten na al die ‘lelijke’ trashmonsters. ;-)

Setlist

Samadhi – Resign To Surrender – Sensorium
Fools Of Damnation – Unleashed – Martyr of the Free Word
Obsessive Devotion – Quietus – Cry for the Moon
Sancta Terra – Consign to Oblivion
Kreator

Kreator, in het eerdergenoemde rood licht, mocht de avond afsluiten met een portie trash metal. Wat stond dat afschuwelijk luid. Zelfs met oordopjes was het vooraan nauwelijks te harden. Het zal wel een afgewerkte set geweest zijn, maar ik ken hun muziek niet goed. , dus het klonk in mijn oren als een geluidsmuur, maar het volume zat daar voor een flink stuk tussen.
Zoals iedere editie van dit festival tot hiertoe, was dit weer een geslaagde dag met een prettig weerzien van of een aangename kennismaking met talrijke groepen. Op naar Alcatraz 2011!!Setlist

Intro – The Pestilence – Hordes of Chaos
Phobia – Enemy of God – Impossible Brutality
Endless Pain – Pleasure to Kill – Terrible Certainty
Extreme Agression – Coma of Souls – Amok Run
The Patriarch – Violent Revolution - Demon Prince
When The Sun Burns Red - Flag of HateGeplaatst door danny op zondag 29 augustus 2010 - 14:31:00
Reageren is uitgeschakeld

Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org