Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon

12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
La Ventura interview: Geluk is ons motto...

Interview met Carla Dauw van La Ventura door Jany op 01/09/07 - Tekst & Foto: Jany


Op festivals kom je altijd gelegenheden tegen die je ten volle moet benutten, zo werden we via Mike van Hard Life Promotion in contact gebracht met Carla Dauw, zangeres van de groep La Ventura. We hadden een kort maar interessant gesprek.

Jany: Hoe is het allemaal begonnen voor de band?

Carla: Alles is gaan rollen via onze My space ( www.myspace.com/laventura ), daar stonden enkele demo’s van ons op. We zijn nog niet zo lang bij elkaar, dit is nog maar ons 10de optreden. Een jonge band dus. Maar het loopt als een trein.

Jany: Wanneer komt de cd uit?

Carla: Op 6 oktober zal 'The New Beginning' gereleased worden.

Jany: Spijtig genoeg hebben we de promo nog niet ontvangen. We hebben dus nog geen noot van het album gehoord. Live klinkt het echter wel al veelbelovend, stevig en goed. Het totale geluid is heel mooi dankzij onder andere zeer overtuigende zang. Welke bands zijn jullie voorbeelden, welke richting willen jullie uit?

Carla: Je moet ons een beetje balanceren tussen allerlei genres. Ons in het gothic genre plaatsen is natuurlijk niet helemaal verkeerd, maar onvolledig. De vergelijking met onder andere Lacuna Coil gaat uiteraard ook op maar dan wel net iets frisser en met meer catchy songs. Wij wensen echte songs te maken, gothic is meestal theatraler en bombastischer, terwijl wij ons meer op de compactere songs concentreren. Er is bewust niet voor uitgesponnen songs gekozen!

Jany: Klopt er zijn weinig instrumentale passages, wel heel wat vocals. Hierdoor gaat inderdaad de vergelijking met Lacuna Coil wel op. Toch is een vergelijking met Within Temptation ook niet uit te sluiten. Is dat genre echt iets voor Nederlanders, heeft Nederland op dat genre een patent?

Carla: Ik weet het niet, het is heel toevallig, we waren bezig met onze songs op te nemen toen het nieuwe album van Within Temptation uitkwam en we vaststelden dat er inderdaad vergelijkingspunten zijn. Er zijn heel wat raakvlakken. Moesten we hierdoor wat meer in het daglicht komen staan, zouden we er niet ontevreden om zijn.

Jany: Promotiewerk zou jullie zeker onder de aandacht van de liefhebbers kunnen brengen. Daarom zou een optreden volgend jaar op MFVF6 bijvoorbeeld wel goed zijn! Zijn er plannen in die richting?

Carla: De bedoeling is om de cd zo veel mogelijk door optredens te promoten. Elk optreden dat ons vooruit helpt is dus welkom. We willen ook zo snel mogelijk aan een tweede album beginnen. We hebben materiaal en ideeën genoeg. We gaan er helemaal voor, we willen kijken hoever we geraken.

Jany: Deze cd is in eigen beheer uitgekomen? Zonder hulp van een platenfirma.

Carla: Klopt, we hebben wel bij een Amerikaans label gezeten, maar de release werd steeds maar uitgesteld tot we uiteindelijk besloten hebben van het zelf te doen. Uiteraard zijn we met deze cd aan het lobbyen bij andere platenfirma’s. We denken wel dat er interesse is in ons album…

Jany: In dit speelt ook jullie podiumpresentatie mee, en daar valt zeker niets negatiefs op te merken. Integendeel! De sound staat als een huis!

Carla: Waarschijnlijk ligt dit aan onze ervaring. De gitarist en bassist staan er gewoon. Ik zing al 15 jaar hiervoor in andere bands. We hebben allemaal podiumervaring, het is toevallig dat wij bij elkaar zijn gekomen. La Ventura betekent dan ook ‘Het geluk’. Wat we ook niet van te voren wisten, we vonden het gewoon een leuke naam. Maar het werkt wel want alles loopt precies vanzelf, als dat geen geluk is… :-)

Meer info over deze band vind je op hun MySpace: www.myspace.com/laventura en hun website: www.la-ventura.com


Geplaatst door Jany op zondag 23 september 2007 - 17:11:53
Reageren is uitgeschakeld

Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org