Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon

12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
DEFTONES, COHEED AND CAMBRIA - Trix, Antwerpen - 23/11/2010

Foto's en tekst: Danny Focke


American Night in Trix in Borgerhout. Een goede reden om erbij te zijn, want mij interesseert vooral de support act Coheed and Cambria. Deftones is mij minder bekend, hoewel ze voor het grote publiek een grotere bekendheid genieten, maar we staan altijd open voor een aangename verrassing.

Coheed And Cambria


Coheed and Cambria is een Amerikaanse progressieve rockband uit Nyack, New York.
Ze brachten reeds een zestal albums uit waarvan het laatste, “Year of the Black Rainbow”, dit jaar verscheen. Oorspronkelijk was hun stijl te vergelijken met Led Zeppelin maar later evolueerden ze meer en meer naar een progressieve rockband.
De stem van zanger Claudio Sanchez lijkt in de hoge regionen goed op die van Geddy Lee van Rush. Hij doet mij ook denken aan Herman Saming van de Zweedse groep A.C.T.
Claudio is een opvallende figuur. Als hij aan de micro staat, zie je enkel een grote bos krulhaar met een gitaar. Enkel bij zijn wilde sprongen tijdens de instrumentale stukken, zie je even zijn gezicht.
Ze brachten uit ieder album enkele nummers, zelfs 3 uit hun nieuwste uitgave. Vooral het nummer “World of Lines” blijft nog lang na het optreden in je hoofd hangen en spoort zeker aan tot een nadere kennismaking met hun albums.
Hun muziek is wel van een gans andere stijl dan die van de Deftones. Dit was in mijn opinie het beste van de avond, maar talloze Deftones fans dachten er duidelijk anders over en wie ben ik om ze ongelijk te geven?

Setlist Coheed and Cambria

In Keeping Secrets of Silent Earth: 3 - Ten Speed (Of God's Blood And Burial) - Here We Are Juggernaut - This Shattered Symphony - The Camper Velourium III: Al the Killer - Delirium Trigger - No World For Tomorrow - World of Lines - Welcome Home
Deftones


Deftones is een Amerikaanse rockband die in 1988 werd opgericht in Sacramento, Californië en bestaat uit Chino Moreno (zang en gitaar), Stephen Carpenter (leadgitaar), Chi Cheng (basgitaar), Frank Delgado (keyboards en draaitafels) en Abe Cunningham (drums en percussie). Het nieuwste album van Deftones kwam uit in mei 2010 en heet Diamond Eyes. Dit proces is niet gemakkelijk verlopen. Eind 2008 raakte bassist Chi Cheng betrokken bij een auto-ongeluk en raakte in een coma. Op dat moment waren ze bezig met het voltooien van het Eros album. Momenteel tourt Deftones dus weer, met Sergio Vega als vervanger. Deze bevriende bassist speelde ook al mee met de band in 1999, toen Cheng tijdelijk weg was. Hij is ook te horen op Diamond Eyes. Het is nog wel de bedoeling dat Eros uit gaat komen in de toekomst.
Dus misten we één van de bekende gezichten van de groep, maar de muziek was er niet minder om. Hoewel het nieuwere werk staat als een huis, prefereer ik de nummers uit de albums “Around The Fur” en “White Pony”.
Vooral zanger Chino Moreno valt op door zijn screams maar vooral ook door zijn bewegingen. Hij springt rond op het podium als een gek en maakt het leven van de fotografen er niet gemakkelijker op, want hem in je zoeker terugvinden is een hele opdracht. ;-)
Ze speelden zes nummers van “Around the Fur” , evenveel als van hun nieuwste album. Vooral “My Own Summer (Shove It)”, hun bekendste nummer oogstte veel succes.
De Deftones spelen niet echt mijn favoriete muziek, maar ik kon wel genieten van hun optreden. De avond werd afgesloten met twee nummers uit hun debuutalbum “Adrenaline”.

Setlist Deftones:

Royal - Rocket Skates - Around the Fur - My Own Summer (Shove It) – Lhabia - Needles and Pins – Hexagram – Minerva - Bloody Cape - Be Quiet and Drive (Far Away) – Lotion - Diamond Eyes – Korea - You've Seen The Butcher – Risk – Sextape - Hole in the Earth – Kimdracula - Change (In the House of Flies) - Back to School (Mini Maggit) - Headup

Encore: Engine No. 9 - 7 Words
Geplaatst door danny op donderdag 25 november 2010 - 00:08:29
Reageren is uitgeschakeld

Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org