Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon


12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


donderdag 01 november 2007
Metal Female Voices Fest V - Oktoberhalle - Wieze - 19/10/2007

Text: Johan & Jany - Pics: Jany - more pics www.jany.nl

Dylath-Leen:

Door de drukte op de Vlaamse wegen in de spits en het redelijk vroege beginuur van MFVF raakte strop in de avondspits waardoor we het grootste deel van de Dylath-Leen set moesten missen maar datgene wat me van deze set bijbleef was dat de toetsen ver achteraan in de mix zaten waardoor ze bijna niet te horen waren. Een stevige geluidsmuur van overwegend snelle beukende ritmes … (Johan)
Franstalige blackmetal-achtige band met erg weinig variatie op hetzelfde thema, niet erg boeiend te noemen… (Jany)

Tourettes:

Tourettes werd op de laatste momenten aan het festivalschema toegevoegd door wegvallen van Darzamat die afzegde door ziekte van de toetsenist die met een ernstige longontsteking in het ziekenhuis opgenomen werd. Aangezien Tourettes nog in het Europese continent aan het toeren was en een ‘day off’ op hun schema had konden ze op MFVF aanwezig zijn. Voor mij en collega’s een aangename schemawissel :-). Wie Tourettes ooit live aan het werk zag weet dat de shows bol staan van energie en dat Michele alle energie uit haar lijf laat vloeien als een stuwende kolk. Een krachtige heftig optreden zonder genade of barrières… (Johan) Tourettes is een revelatie, iets dat je ooit live eens moet meegemaakt hebben. Dit optreden had echter beter op zaterdag plaatsgevonden, dan hadden ze het publiek gehad dat ze verdiende… (Jany)
Setlist o.a.
Seansoned In Destruction

Holy Moses:

Mocht met frontvrouw Sabina Classen dit jaar op Belgische bodem hun 25 jarig bestaan vieren en dat deze in ware thrash metal stijl. Na 25 jaar en waarschijnlijk één van de eerste vrouwelijke pioniers in de thrash scene staat brulkooi Classen nog steeds haar mannetje gerugsteund door een beukende ritmesectie met snoeihard gitaarwerk. Sabine, die krachtig van leer trok was ook dankbaar voor de komst van de vaste internationale fanclub, nodigde op het einde van de set voor het laatste nummer nog enkelen onder hem uit op het podium om het feest compleet te maken. (Johan)
Hoewel zoals Johan al zei deze band al 25 jaar aan de weg timmerde kan hun thrash metal met krijsende vocalen me nog steeds niet bekoren. (Jany)

Doro:

Mocht als tweede van Duitse bodem afkomstige act de avond afsluiten en kreeg daarvoor ruim anderhalf uur de tijd. Ook deze ‘metal goddess’ weet wat metal is en gaat als vanouds tekeer met de sympathie & energie die vrouwe Pech al jaren al jaren metal Queen maakt. Als een geoliede machine werkte de goed ingewerkte band de set af waarin zowat geen enkele van de klassiekers uit het ganse Warlock & Doro oeuvre ontbrak. Verrassend werd van start gegaan met enkele oude nummers en oud en nieuw materiaal zou gedurende de ganse set elkaar afwisselen. Ook al klinkt Doro’s Engels op plaat toch een stuk beter dan live, toch kon het de pret niet bederven. Ook drummer Tommy G mocht nog en drumsolo ten gehore brengen die voor de eigenaars van de “Fur Immer” DVD niet echt verassend overkwam. Het moet ook gezegd zijnde dat Doro ook in de zachte ballades weet te overtuigen en een gevoel ontketend die zelf een metal hart doet smelten. Als verrassingen werd ook Judas Priest’s cover “Breaking The Law” gespeeld en kwam Holy Moses frontvrouw Sabina Classen mee de Bühne op voor afsluiter “All We Are”. Onder luide ‘We want more’ kreten werd vervolgens nog een uitgebreide set aan bisnummers gebracht. (Johan)
Toch leuk om Doro nog eens aan het werk te zien. Haar optreden is steeds een feestje door de aaneensluiting van bekende songs. De fans werden ook dit keer weer op hun wensen bediend. Spijtig genoeg liep de handtekening sessie achteraf iets anders dan gepland… (Jany)

Setlist:
Earthshaker Rock
I Rule In Ruins
You’re My Family
Fight For Rock
Brutal & Effective
Burning The Witches
True As Steel
Above The Ashes
Ungebrochen
Hellraiser
Metalracer
Drumsolo
Strangers Yesterday
Für Immer
Breaking The Law
All We Are
-----
Warrior Soul
East Meets West
Metal Tango
Hellbound
Burn It Up/Let Love Rain On Me
Love Me Forever


more pics: www.jany.nl


Geplaatst door Jany op donderdag 01 november 2007 - 12:02:44
Reageren is uitgeschakeld

Nieuwscategorieën

 
Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
THORIUM: Empires In The Sun
Superb heavy metal as it should sound!
01. CD reviews 2021
THE FLIGHT OF SLEIPNIR: Eventide
Eclectic US mix of black, stoner & folk...
01. CD reviews 2021
WOODEN VEINS: In Finitude
Members from Mar De Grises...
01. CD reviews 2021
SUIDAKRA: Wolfbite
Announced as Suidakra 2.0 and rejuveniled line up...
01. CD reviews 2021
ALASTOR: Onwards And Downwards
Psychedelic occult disc...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org