Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon


12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


zaterdag 14 juli 2007
HocRock - Zaal Pagode - Roeselare - 14/07/2007

Deze nog jonge vijfkoppige Manic Monday is sinds anderhalf jaar actief en mocht met hun vijfentwintig minuten durende set Hocrock openen. Hun set voelde redelijk straight en garage-rock aan, hoewel toch voorzien van zachtere en melodieuze passages. Vooral in het tweede helft van de set raakte het toen reeds aanwezige publiek wat opgewarmd om de groep van een klein maar warm applaus te ontvangen; waarbij na het tittelloze “Untitled” nog een coverversie gespeeld van “A decade” werd. Een jonge band die nog een hele weg af te leggen heeft maar alvast wel de ambitie heeft om zoveel mogelijk op te treden in de toekomst.

Setlist:
Jewels aren’t for free
Those were the days
Why we’ll never get along
Untitled
A decade
Who’s to blame
Recipe for disaster
Sleepless nights
Between heaven and hell

One Fine Cast bestaat sinds de lente van 2002. De leden van dit viertal deden al enige evaring op in tal van andere groepen en was in het verleden al twee maal op tournee in het buitenland waarbij o.a Frankrijk, Spanje & Portugal werd aangedaan. Hun dertig minuten durende set bevat een mix van hardcore & punk waarbij de eigen nummers gekenmerkt gaan door snelle en krachtige tempo’s die strak in elkaar zitten. Voor de 2e maal deze dag staat bassist Isaak Vanthomme op dit Hocrock podium, bijgestaan door brulboei van dienst (Hans Vandenbrande) en gitarist Frank Verschoore (die ook later op de dag nog een keer het podium zou betreden met I The Exploder) en ritmisch bij elkaar gehouden d oor het dubbele basdrumwerk van Tom DHulst.

Setlist:
No touch
Appreciation
Scream for reply
Fearless
Fight less, fight harder
Sidney
Another day, Another life
Memory (Last drive)
Who’s
What we had

Shades of Grey is voor ondergetekende geen onbekende meer en hun combinatie van rock, metal en hip-hop vormt een unieke typische progressieve stijl die Shades Of Grey intussen eigen is. Ze speelden reeds op menig festival en ik zag hen eerder dus ook al aan het werk op G-Fest alwaar de band me toen aangenaam wist te verrassen. Een solide ritmische sectie van dubbele bassdrums en pompende baslijnen aangevuld met een dubbele gitaarlijn met kwaliteit ingespeeld vormt de basis voor de krachtige en pakkende stem van Berto Porco. Inmiddels was Roeselare en omgeving ook ontwaakt uit hun zaterdagrust zodat Shades Of Grey op een toch redelijk groot publiek mocht rekenen. Buiten hun set van eigen nummers werd als laatste ook nog Channel Zero’s “Black Fuel” in de set verwerkt. Het weze duidelijk dat Shades Of Grey zich op een podium goed thuis voelt!

Setlist:
Setlist:
Catch???
Broken
Disturbance
Save me
Bloodlust
Cry
Black fuel

I The Exploder stond op de affiche geprogrammeerd als Full Force Overdose. Het gaat echter om nagenoeg dezelfde leden die onder deze nieuwe naam een set bracht van beukende rock. Na anderhalf jaar voorbereiding was dit vijftal klaar om de festival podia te betreden met hun solide mix van rock & metal. Gitarist Frank Verschoore mocht nog een keer de temperatuur op het podium ervaren en wist ook met deze band een muur van gitaargeweld neer te zetten waartegen de ritmesectie mocht opboksen. De dubbele gitaarlijnen kenden toch enige klassieke hardrock riffs die mij wat aan AC/DC achtige riffs deden denken met tijden. Een snelle krachtige set met overtuiging gebracht en tekstueel krachtig aan elkaar gezongen. Voor I The Exploder ligt alvast nog wel enig toekomstperspectief in het underground rockcircuit open.

Setlist:
I am the tyrant
Save me
For what I bought
Burn an ampire
No more heroes
Let sleep talk to all man
All the time

The Agreement staat garant voor een basis van punk vermengt met garage- en stoner-rock zonder zijn catchy hooks te verliezen. In April brachten ze hun debuut “The Lonelinss award” uit een goede maand later reeds positief ontvangen werd door Stand Up records. In hun vijfendertig minuten durende set zaten elf redelijk korte maar krachtige nummers geprogrammeerd waardoor het leek of de set voorbij vloog. Een zeer gedreven set van dit kwartet die geen moment verveelde, dit misschien mede door de gedrevenheid en enthousiasme dat de bandleden gedurende hun optreden uitstraalde. The Agreement is een band die je ook in een langere set zeker weet te boeien zonder één minuut op je klok te kijken.

Setlist:
After the heartbreak
Thank you
I am human
Dance with me
Almost touch it
The loneliness award
Leave the light on
So long
Burning car
The sinner
From dust till dawn

De meeste leden van Murk speelde voordien in Shadow Vision welke hun naam in 2001 wijzigde in Murk. Een extra gitarist werd aangehaald en geëxperimenteerd met een mix van muzikale stromingen. Voor een moshende menigte wist Murk een muur van duo gitaarwerk neer te zetten waartegen de brulboeien van dienst: KDC & Murky W. hun op rap gebaseerde vocalen boven deze muur mochten uit screamen. Murky W. had hierin in elk geval nog energie over om de fans op te hitsen en meermaals het publiek in te duiken om zijn zanglijnen tot dicht bij het publiek te brengen. Murk staat in elk geval garant voor en stevige dosis metal met hoog ‘rap-scream’ gehalte en hoog energiegehalte ie een publiek ten volle eet op te draaien.

Setlist:
In my cell
Experiment
Underestimate
Percussion song
Bayo
Madman
Step up
Assholes inc
NBA

Mogul is ontstaan uit leden van Chunkbelly, jiXaw and Caducity, A Last Fine Day. De naam afkomstig van project Mogul, een onderzoeksprogramma naar buitenaards leven. Inmiddels zo’n drie en een half jaar actief in huidige bezetting, steunend op de ervaring uit vorige bands. Hun energieke stoner-rock komt eendestrak en overtuigend over. Stoner-rock mag dan niet de meest originele stijl zijn maar eens goed gebracht is het wel puur genieten. Reken daar nog het Charisma van frontman … bij en je krijgt een verbluffend resultaat. De charismatische stem, schreeuwende gitaren, hypnotiserende bas en krachtig drumwerk zorgen voor een wervelend geluid. Ik ontdekte alvast invloeden op van Mötorhead, The Cult & QOTSA. Rond mei 2008 komt hun volledige CD uit en vast de moment om je te overtuigen van de kwaliteiten van deze band.

Setlist
Get back, step back
Sick & tired
Pilot the dune
Genie 18
QOTSA
Narrow shoes
Return the blues
Intro
All of my bleeding
Outro

Artrach is ontstaan uit voormalige leden Diëgo Denorme (drums) & Guy Commeene (gitaar) van de Belgische Death metal band Anesthesy en besloot na de komst van Jeroen Doeve (bas) om de meer progressieve power/heavy metal richting in te slaan. Het Toeschouwersaantal had inmiddels zijn hoogtepunt bereikt, maar ook op het podium werd zowat elke vierkante decimeter benut. De opgestelde gitaar- & bas stacks, uitgebreide dubbele basdrumset en toetsenstandaard liet voor de bandleden niet al teveel bewegingsruimte meer over. Dit belette de groep echter niet om zich in topvorm te voelen en dit over te brengen op het publiek dat gedurende zowat de ganse set aan het headbangen ging. Door overschot in tijd mocht Artrach dan nog een extra toegift spelen die eveneens warm onthaalt werd. Een optreden van deze vijf binnenlandse virtuozen blijft pure klasse en niveau, waar ze ook spelen.

Setlist
And in faith we rest
Serial killer
Dawn of terror
Screenchild
The heartcollector
One bullet left
The mission

X-Pozed ging echter nog een stap verder qua metal geweld en zette een potige metal/thrash set neer die me sterk deed denken aan kwaliteitbands als Slayer - Sepultura - Channel Zero. Dit metal kwintet van hechte vrienden werd opgericht in 2002 en ondanks hun verschillende opvattingen rond muzikale stromingen slaagden ze er in een eigen geluid te creëren van agressieve metal gecombineerd met sterke riffs. Nu ben ik niet de grootste thrash liefhebber maar nogmaals werd ik deze dag verrast door onbekend binnenlands talent, temeer omdat het kwalitatief strak in elkaar stak en kwaliteit geboden werd. Ze wisten een dijk van geluid neer te poten die ook nog eens zuiver klonk en visueel aangevuld werd met een beweeglijke show met een goede interactie met het publiek. Dit had dan ook zijn weerslag op de toeschouwers die omgetoverd werd in een moshpit met stagedives! De volgende maal dat ze me dit vijftal voorschotelen zeg ik zeker JA.

Setlist
Burden of shame
My fist
Refortress the past
Anyone
Reject yourself
Blindfolded
Friend or foe
Excuses
Exceed
Geplaatst door Jany op zaterdag 14 juli 2007 - 16:56:23
Reageren is uitgeschakeld

Nieuwscategorieën

 
Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
THORIUM: Empires In The Sun
Superb heavy metal as it should sound!
01. CD reviews 2021
THE FLIGHT OF SLEIPNIR: Eventide
Eclectic US mix of black, stoner & folk...
01. CD reviews 2021
WOODEN VEINS: In Finitude
Members from Mar De Grises...
01. CD reviews 2021
SUIDAKRA: Wolfbite
Announced as Suidakra 2.0 and rejuveniled line up...
01. CD reviews 2021
ALASTOR: Onwards And Downwards
Psychedelic occult disc...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org