Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon

12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
zaterdag 17 november 2007
Intense & Leatherwolf - De Rots - Antwerpen - 05/11/2007

Text & Pics Intense: Vera

Pics Leatherwolf: Johan


Bij toeval ontdekte ik dat de Britse power metal band Intense in Antwerpen zou spelen op 5 november. Ik stuurde een e-mail naar zanger Sean Hetherington en die bevestigde hun komst en voegde er aan toe dat ze Leatherwolf zouden supporten. Leatherwolf… een naam uit het verleden. In de jaren tachtig had ik daar nog drie elpees van in de kast staan. Op een druilerige maandagavond nam ik dus de tram naar De Rots.

Op de website van De Rots stond dat de concerten om 20u beginnen, maar wanneer ik omstreeks kwart voor acht arriveer blijkt INTENSE al aan zijn set begonnen. Gelukkig hebben ze nog maar enkele nummers gespeeld en duurt het concert drie kwartier. Hun albums ‘Second Sight’ (2004) en As Our Army Grows’ (2007) bevielen me namelijk erg goed en ik wou de sympathieke Engelsen wel eens live aan het werk zien. De opkomst op maandag viel een beetje tegen, maar Intense gaat er tegenaan alsof ze voor een volle zaal staan. Hun hit (waar een clip voor gemaakt is), het stevige ‘Fear Is Not Enough’ komt natuurlijk aan de beurt, maar men grijpt ook eenmalig terug naar de ‘Dark Season’ ep uit 1997 door het titelnummer live te brengen. Verder krijgen we voornamelijk nummers uit het recente album ‘As Our Army Grows’ en kunnen we genieten van strakke uitvoeringen van o.a. ‘War Of Angels’ en ‘Mirror Shroud’.

Het gitaarwerk van Nick Palmer en Dave Peak is daarbij een lust voor het oor. Ook Sean’s krachtige stem rolt goed uit de boxen en vooral het lange ‘Our Last Hope’ dat het optreden afsluit is een nummer met epische proporties waar ik wel pap van lust. Spijtig genoeg hebben de mannen vanavond geen toetsenman bij en dat had het geheel nog mooier gemaakt. Ze kwamen tenslotte voor één enkel concert over vanuit de U.K. Wist je trouwens dat hun albums steeds opgenomen worden met de hulp van Rich West en Karl Groom van Threshold? Het moge dus duidelijk zijn dat Intense heavy metal maakt met een extra episch tintje. Gelukkig zijn ze later op de avond ook geboekt voor het tweedaagse “Frontfest VI” in the Frontline op 11 en 12 januari 2008, zodat we dan nogmaals kunnen genieten van een lekker potje metal van Sean en co. Pittig detail: zelden zag ik zulk een verzorgde setlist uitgeprint; zelfs de lengte van de nummers stond er bij!

Setlist Intense

Anger Of The Ancients
Fear Is Not Enough
Collision Of Destinies
Trojan Transmission
Dark Season
War Of Angels
Mirror Shroud
Long Live The New Flesh
Our Last Hope

Veel ombouwen komt er niet aan te pas, want LEATHERWOLF blijkt op het materiaal van Intense te spelen. Wat ik zie is een behoorlijk over het paard getilde groep. Gelukkig zijn we getuige van de originele bezetting van de band en dat kan men vrij uniek noemen, want zanger Michael Olivieri verliet al vele malen de band, maar kwam telkens terug. Met een hippe zonnebril, zwarte krullenbol en leren jack deed hij me denken aan John Kay, de zanger van Steppenwolf. Gitarist Carey Howe zag er bijzonder kleurrijk uit in zijn hippe T-shirt en flitsende gitaar (die hij later ruilde voor andere exemplaren, onder meer een zwarte Flying V). Zoals gemeld in de inleiding maakte het Amerikaanse Leatherwolf vooral allure in de jaren tachtig met drie uitstekende elpees: Leatherwolf (1985), Leatherwolf (1987) en ‘Street Ready’ (1989). Daarna heb ik de band niet meer gevolgd. Ik merk nu dat er niet veel meer te volgen was ook niet, buiten een live album en erg veel bezettingswijzingen.

Nummers als ‘Leatherwolf’, ‘Spiter’, ‘Street Ready’ en ‘Wicked Ways’ komen dan ook uit een ver verleden. Maar de band heeft een nieuw album, zo vertelt Mike. ‘Derailed’ en ‘I Am The Law’ blijken afkomstig van het in 2006 uitgebrachte ‘World Asylum’. Vreemd genoeg blijkt deze plaat opgenomen te zijn met Wade Black (Seven Witches) als zanger. Mike Olivieri was toen weer eens “out”. Men gaat het album terug opnemen met Mike als zanger. Ik loop maar moeilijk warm voor de prestaties van het viertal, maar nummers als ‘Hideaway’ en ‘Season Of The Witch’ springen er wel uit vanavond. Ook het publiek komt dan wat meer los. Als bisnummer speelt men nog ‘The Calling’. Het was niet slecht, maar ik knap een beetje af op de houding van de band. Muzikaal zat het wel snor, want ik heb geruchten gehoord dat dit de dag ervoor in Dynamo (Eindhoven) niet zo was. Voor mij blijft Intense echter veruit de winnaar van de avond, want dat is een band die dringend wat meer bekendheid verdient.

Setlist Leatherwolf

Leatherwolf
Spiter
Street Ready
Wicked Ways
Derailed
I Am The Law
Kill And Kill Again
Thunder
Rule The Night
Black Knight
Gypsies And Thieves
Hideaway
Season Of The Witch
Too Much
The Calling
Geplaatst door Vera op zaterdag 17 november 2007 - 14:41:07
Reageren is uitgeschakeld

Nieuwscategorieën

 
Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org