Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon


1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

maandag 23 december 2013
MACHIAVEL/RMS - AB Brussel - 21/12/2013

Tekst: Geert Ryssen
Foto’s: Cozy


Machiavel heeft een nieuw album klaar en dat hebben ze gevierd met een bijzonder concert in het Koninklijk Circus. Voor een goed gevulde zaal mag het Waalse trio RMS openen. Wat aanvankelijk lijkt op een potig gitaarbandje, ontpopt zich na de Jimi Hendrix cover ‘Purple Haze’ tot een stevig rockend stel jonge honden die bulken van de energie en duidelijk een vette portie seventies rock hebben verorberd. Plaats deze jongens maar in het rijtje van Rival Sons en aanverwanten. Het publiek lust er wel pap van en ze weten de zaal enthousiast te krijgen met hun strakke, aanstekelijke en met hedendaagse elementen gekruide retrorock. Hun cd ‘Right Now’ die we ons na afloop aanschaften is trouwens een dikke aanrader.

Artrockers Machiavel werken op hun nieuw album ‘Colours’ samen met het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie en ze hebben deze heren en dames voor de gelegenheid ook opgetrommeld voor dit concert. Naast nummers uit ‘Colours’ heeft de groep trouwens ook een aantal oudere stukken voorzien van een nieuw orkestraal arrangement. Gedurende 135 minuten wordt de zaal meegevoerd in een waar oorgasme, afwisselend met of zonder het orkest. Zanger Mario Guccio is duidelijk in topvorm en heeft niet alleen een heel eigen stemgeluid en frasering, maar is bovendien een ware voordrachtkunstenaar. Drummer Marc Ysaye en bassist Roland De Greef zijn de ruggengraat van de groep en dat bedoelen we zowel muzikaal als wat betreft de geschiedenis van deze band. Ysaye neemt trouwens een aantal nummers voor zijn rekening als zanger en ook dat zorgt mee voor de afwisseling die trouwens als een rode draad doorheen het ganse concert loopt.


Christophe Pons is er nu zijn vierde jaar bij als gitarist en heeft zich ondertussen duidelijk bewezen als een waardige opvolger van Thierry Plas. Klavierspeler Hervé Borbé is visueel een opvallende verschijning en is een meester in het creëren van functioneel ondersteunende keyboardpartijen en heeft een flinke vinger in de pap wat de arrangementen betreft, zowel van de groep als van het orkest. Het is lang geleden dat we zo’n warme sfeer hebben gevoeld in een concertzaal. De groep geeft echt alles en het publiek hangt aan hun lippen en reageert verschillende keren spontaan met een staande ovatie. Wat nog meer verbluffend is, is het feit dat de groep niet teert op oude successen, maar een set speelt die voor tachtig procent bestaat uit werk van na de reünie van de jaren negentig, met dan nog eens de nadruk op de laatste drie cd’s. Het getuigt van het niveau van deze band dat het publiek hen daarin volledig volgt en hen op handen draagt. Uiteraard krijgen we een vlammende versie te horen van ‘Fly’ en enkele andere krakers uit een ver verleden, maar de groep is niet in dat verleden blijven steken en heeft zich verder ontwikkeld. Ondanks een meer dan twee uur durende show heeft ons dit geen moment verveeld en waren er tal van kippenvelmomenten. Een subliem concert vol afwisseling van een groep die niet uit één vaatje tapt, maar met een eigen sound en een overtuigende performance blijft boeien.

Aangemeld door Geert RyssenGeplaatst door Vera op maandag 23 december 2013 - 22:01:25
Reageren is uitgeschakeld

Nieuwscategorieën

Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

05. DVD reviews 2020
SEPTICFLESH: Infernus Sinfonica MMXIX (DVD/2CD)
A dream come true for band, orchestra & choirs!
01. CD Reviews 2020
NIGHT IN GALES: Dawnlight Garden
Recommended for melodic death freaks...
01. CD Reviews 2020
WARKINGS: Revenge
Enjoyable firm power metal from unknown outfit...
01. CD Reviews 2020
CONSTRAINT: Tides Of Entropy
Very good symphonic power metal with skills...
01. CD Reviews 2020
AIRBAG: A Day At The Beach
Superb blend of Floyd and new wave...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org