Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon


12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

vrijdag 28 februari 2014
Royal Hunt / Cloudscape - Spirit of 66 - Verviers - 25/02/2014

Tekst & foto’s: Geert Ryssen

Met de nieuwe – overigens uitstekende - cd ‘A Life To Die For’ onder de arm doet het Deens/Amerikaanse Royal Hunt een uitgebreide tournee doorheen Europa en daarvoor hebben ze het Zweedse Cloudscape meegenomen als opener. In een matig gevulde Spirit Of 66 worden we meteen geserveerd op het luidste concert dat we er ooit meemaakten. Niet dat het oorverdovend was, maar als eigenaar Francis achter de knoppen staat, klinkt het toch allemaal wat meer op mensenmaat. Beide groepen hadden hun eigen soundman mee en dat hebben we dus geweten.

CLOUDSCAPE heeft reeds vier cd’s opgenomen en heeft speciaal voor deze tournee een verzamel cd laten persen met daarop de nummers van hun setlist. Het begint allemaal wat overweldigend, overstuurd en zoekend naar een goede balans, maar naar gelang de set vordert, komt de groep beter en beter uit de verf en blijkt hun toegankelijke prog metal best te kunnen boeien. Zanger Mike Anderson kwijt zich ernstig van zijn rol als frontman en de rest van de band zorgt voor een indrukwekkende ‘wall of sound’. Een bijzondere vermelding verdient de uitstekende drummer Fredrik Joakimsson. Op cd klinkt de groep een stuk subtieler, maar we hebben toch genoten van deze opwarmer.
ROYAL HUNT kampt bij het begin van hun set met technische problemen en ook hier is het even zoeken naar de juiste balans tussen de instrumenten. Werken met backing tapes en cues, allemaal goed en wel, maar ook een risico op technisch falen. Het zal toch enkele nummers in beslag nemen vooral er vaart kan komen in de set. De pauzes tussen de nummers worden wat stuntelig opgevangen door zanger DC Cooper die zijn ontgoocheling over de wat magere opkomst moeilijk kan verbergen. Als het optreden eindelijk op gang komt, wordt alles beter. DC Cooper is een topzanger en hij zingt de sterren van de hemel. André Anderson zijn keyboardbatterij neemt samen met het indrukwekkende drumstel zoveel plaats in beslag, dat er nauwelijks nog bewegingsvrijheid is voor de frontlinie van Cooper, gitarist Jonas Larsen en bassist Per Schelander (die tijdelijk Andreas Passmark vervangt). Van de twee uitstekende backingzangeressen is vanavond geen spoor te bekennen. Ook van de kamerbrede bombastische keyboardpartijen – toch wel een beetje het handelsmerk van de groep - hebben we jammer genoeg niet veel gehoord. Wellicht hebben problemen met (de software van?) de keyboards daar hun aandeel in, maar ook de dominantie van de ritmesectie in de geluidsbalans heeft daar mee te maken. In een kleine zaal zoals de Spirit Of 66 nog eens extra de drums gaan versterken, kan niet anders dan tot een geluidslawine leiden, wil je ook nog de zanger en de andere instrumenten op de juiste sterkte horen. Dit gezegd zijnde hebben we gedurende tachtig minuten toch nog genoten van de power/symfo/prog/melodic/metal fusion van deze in dit genre legendarische groep. Dit zijn immers professionals en kwaliteit drijft toch altijd weer boven, ook in moeilijke omstandigheden. Eerst zou Royal Hunt in april op PPM staan te Bergen/Mons, maar dat paste niet in hun tourschema. Gelukkig is er altijd de Spirit Of 66 om zo iets op te vangen, jammer dat de club daar niet altijd voor wordt beloond via de opkomst.

Aangemeld door Geert RyssenGeplaatst door Vera op vrijdag 28 februari 2014 - 23:09:41
Reageren is uitgeschakeld

Nieuwscategorieën

Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2019
TEMPEL: Tempel
Refreshing mix of hardcore vox & melodic hardrock...
01. CD reviews 2019
RHAPSODY OF FIRE: The Eighth Mountain
Staropoli on the helm in this Rhapsody...
01. CD reviews 2019
WHEEL: Moving Backwards
Amazing band for Soen and Opeth lovers!
01. CD reviews 2019
ABYSSIC: High The Memory
For funeral doom fans...
01. CD reviews 2019
IMPERIA: Flames Of Eternity
High quality gothic metal...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org