Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon

12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
zondag 25 november 2007
Off Stage Metal Event – De Rots – Antwerpen – 16/11/2007

Tekst & Foto’s: Johan


Het muziekportaal “Offstage” van Jay, Paul en Ellie dat beginnende en ervaren groepen, DJ’s & ander muzikaal talent steunt hadden voor deze avond een live metal event in elkaar gestoken met 3 bands op de Affiche. Een bewonderenswaardig initiatief dat zowel deze stijl als de optredende bands de kans gaf om in de spotlights te staan.
Het uit Aalst afkomstige 7sinZ mocht met zijn zeven koppige bezetting de spits afbijten op dit kleine podium. Voorzien van twee brulboeien Tijl "Mnemosyne9" & Joris "Yeti" & inclusief draaitafel scratcher Dirk "Biotech" wist 7sinZ een set neer te zetten die een uitgebreide waaier van stijlen kent - met als voornaamste invloeden Metal, Rock, Rap, Metalcore, Hardcore, Drum & Bass, ... maar vanavond vooral stevig uit de hoek komt. De metal & core zijn niet ver weg, grunts and screams worden niet geschuwd. Dirk’s draaitafeltechnieken dienen als opvulling in het geheel met hier en daar accenten in de muziek en gaan nergens in de ganse set storen of overbodig klinken. Het is vooral het scheurende gitaarwerk van Stijn & Kim dat hier de bovenhand haalt ondersteunt door een opzwepende ritmesectie van bass-man Kenneth "Jack" & Drummer Joren. Deze laatste had dan halverwege de set wel brokken aan zijn dubbele baspedaal maar dat kon dit energieke gezelschap niet weerhouden om de set verder af te werken. Ondanks deze problemen toonde 7sinZ wat het in zijn mars had in een energieke en agressief klinkende live show waarin ze de kans kregen om hun album “D-FraG:[SIN]”
te promoten. Misschien jammer dat deze band zo vroeg het podium op moest en daarbij dus ook op een minder talrijk aanwezig publiek kon rekenen.

Setlist
Intro
Scratch And Itch
No Cigar
Pray And Deceive
Piano
Error Code 963
NRZ
Last Lesson Of Innocence Lost
WWW
Comin’

Na een moeizame podiumwissel (vanwege een groot volume aan instrumenten kon Zero Gravity hun set aanvatten. De Rots was intussen ook goed volgelopen om te genieten van de melodische progressieve maar tevens krachtige metal klanken van dit vijftal. Hoewel de drie nummers tellende setlist van deze virtuozen doet vermoeden dat het een korte set werd kwam bedrogen uit. Wie Zero Gravity ken weet dat hun lang uitgesponnen nummers technisch uitstekend in elkaar zitten met oog voor het kleinste detail. Uitgesponnen betekent in dit geval ook zeker niet vervelend want in de songs zit variatie genoeg om van begin tot einde te boeien en hoewel ook deze groep misschien wat op het podium gewrongen stond wisten ze toch de gekende Zero Gravity kwaliteit neer te zetten. Frontman Sven Dupont en gitaarmakker Alex Vanhaesendonck wisten weer energieke snedige gitaar riffs en solo’s neer te zetten die ondersteunt werden door Marc Beckers toetsenspel dat toch ook weer typerend is voor de nieuwe ZG sound. Neem daar bovenop nog een groovende melodieuze baslijn van Dirk Vollon die ritmisch ondersteunt wordt door Pieter Belmans’ dubbel basdrumwerk van hoog niveau en je hebt alle ingrediënten voor een Zero Gravity optreden bij elkaar. Het enige spijtige hier was misschien de iets mindere afgewerkte sound ditmaal (ik zag ZG al met een beter geluid op een grote P.A.) maar ondanks dat kon het de pret toch niet bederven

Setlist
Second Betrayal
Passages
Life Formula

Voor Axamenta zag het er even minder rooskleurig uit want zanger Peter Meynkens kampte met een keelontsteking en was niet in staat om te zingen. Hierdoor had de band een eerder optreden moeten afzeggen maar hun site beloofde al het mogelijke te doen om een geschikte vervanger te zoeken. Die vond Axamenta in de persoon van Arne, die ook bij Herfst zingt en daags nadien in het PandDemonium zou staan met eigen band. Een leuke opwarmer voor Arne dus en deze had er ondanks de zenuwen ook duidelijk zin in. Een hele prestatie ook als je op 3 dagen tijd de ganse set van een groep instudeert om even in te vallen, zeker als je rekent dat Axamenta hier met sequenser/backing track werkte en alles dus volgens een strak stramien verloopt. Alle lof voor Arne hier die het goed vanaf bracht op één kleine fout na. Het feit dat deze met tekst op het podium stond ter ondersteuning vergeven we hem en is volkomen te begrijpen. Met twee albums op het palmares die ook live uitstekend tot hun recht komen nam Axamenta je mee op een muzikale reis die sterk op een concept ging lijken dat progressief technisch goed in elkaar stak. Hier geen toetsenwerk maar heuse orkestratie en samples die via sequenser meeliepen met de muziek en enkel een aanvulling vormde zonder te storen. Trouwens geen makkelijke klus om zonder monitoring klokvast met deze orkestratie mee te lopen (vooral voor drummer Tom Van osterwijck niet) maar ondanks dat gegeven toch een spontane groep op het podium die, in hun niet alledaagse bezetting, het beste van zichzelf geeft. Een goede en strak van leer trekkende ritmesectie die de decibels van gitaarduo Sven Deckers & Ian Van Gemeren kracht bij zette. Axamenta zag dat het goed kwam en de aanwezige fans stoorden zich in het minst aan invaller Arne.
Bij een volgende weet Axamenta zeker wie te kiezen als vervanger!

Setlist
Incognation
Demons Shelter Within
Ravager 1.6.6.3.
Of Genesis And Apocalypse
Ashes To Flesh
A Nation In Atrophy
The Midnight Grotesque

[Aangemeld door johan]


Geplaatst door Jany op zondag 25 november 2007 - 09:57:30
Reageren is uitgeschakeld

Nieuwscategorieën

 
Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org