Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon


12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

zondag 23 december 2007
Autumn, Dead Soul Tribe, The Old Dead Tree - Biebob, Vosselaar - 02/12/2007

Text and Pics: Danny


Vier groepen op een zondagavond!! Toch wel van het goede teveel, vooral als je na het concert nog een flinke rit voor de boeg hebt en ’s anderendaags moet gaan werken. Gelukkig (hangt ervan af van welke kant je het bekijkt ;-)) viel Kyrbgrinder (het hobby groepje van de drummer van Threshold) weg en werd de boterham wat beter verteerbaar. Een compliment voor de crew van de Biebob mag er ook af, want de groepswissels waren supersnel en zo was de avond toch nog op een deftig uur voorbij.

Autumn

Opener werd Autumn, een Nederlandse rockband. Neen, ondanks de bezetting met zangeres is dit geen gothic band, hoewel ze daaronder wel gecatalogeerd worden. Ik vind hun nieuwste CD een prachtplaat, met veel originaliteit, die dan ook hoge verwachtingen schiep voor deze avond. Maar live vielen ze toch wat tegen. Alle nummers lijken een beetje uit het zelfde vaatje getapt en van de variatie van het album is op het podium niet veel te merken. Misschien zou ik ze beter eens als hoofdprogramma zien alvorens een besluit te formuleren, maar deze avond konden ze mij niet echt bekoren, ondanks de mooi ogende Nienke de Jong.

Setlijst Autumn
Blue Wine
Silent Madness
Angel of Desire
Satellites
My New Time
Closest Friends Conspire
Communication on Opium
State of Mind
This Night
Summer’s End
Dead Soul Tribe

Dead Soul Tribe was voor mij veruit de beste van de drie, maar ‘k had het ook niet anders verwacht
Wat een energie heeft die kerel (gans de groep trouwens) Ze klinken nog altijd beter live dan op CD, maar hun laatste album “A Lullaby for the Devil” is toch de beste benadering van hun live klank tot hiertoe. Jammer dat dit niet de hoofdact was. De rest van hun toer zijn ze dat wel en mag The Old Dead Tree als support fungeren. Het optreden was kort, veel te kort. Op de setlijst waren zeven nummers geschrapt. Het was ook duidelijk dat het het eerste optreden van de toer was, want Devon Graves (alias Buddy Lackey) liet duidelijk merken dat zijn fysiek nog niet op punt stond. Jammer voor de weggelaten nummers, maar laat het ons positief bekijken: we hebben enorm genoten van de wel gespeelde nummers. De energie en emotie druipt van het podium als Graves gitaar speelt, zingt of zijn dwarsfluit bovenhaalt. Het ene hoogtepunt volgde het andere op, met als summum van de avond “Lost In You” van het nieuwe album. Prachtoptreden, maar de volgende keer willen we wel een complete setlijst. Hopelijks komt er nog een volgende keer, want de opkomst was beschamend laag. Dat er niet meer muziekliefhebbers op deze prachtige muziek afkomen is onbegrijpelijk. Of hadden ze schrik voor het late zondagavonduur?
En er moest nog een groep komen. Eigenlijk een beetje jammer, want na Dead Soul Tribe wil je enkel rustig huiswaarts rijden, nagenietend van een subliem optreden, luisterend naar hun muziek.

Setlijst Dead Soul Tribe
Goodbye City Life
Further Down
Psychosphere
Powertrip
Angels in Vertigo
Some Things you can’t return
Feed
Lost in You
Here Come The Pigs
Love of Hate
Spiders and Flies
Flight on an Angels Wing
The Old Dead Tree

The Old Dead Tree had dus de zware, bijna onmogelijke taak om het als headliner minstens even goed te doen als Dead Soul Tribe. Ze speelden een prima concert, maar konden mij toch niet bekoren zoals Dead Soul Tribe deed. Toch een puike prestatie van de Doom Metalmannen uit Frankrijk. Zanger Manuel Munoz is het boegbeeld van The Old Dead Tree. Hij neemt alle zang voor zijn rekening, zowel de zware grunts als de normale zang en haalt bij beide een uitstekend niveau. Daarnaast speelt hij nog een groot deel van de gitaarpartijen. Hoogtepunt was ‘It’s the same for Everyone”, een nummer van hun eerste album, dat ik nog niet kende. Volgens Manuel was dit nummer het prille begin van de groep.
The Old Dead Tree kan gerust zijn mannetje staan naast Thurisaz en November’s Doom en had één maand eerder misschien beter met die groepen op het podium gestaan.

Setlijst The Old Dead Tree
Dive
It can’t be
Is Your Soul For Sale?
Regarding Kate
We cry as One
How could you
Out of Breath
Hey
It’s the same for everyone
The Knock Out Song
Start the fire
Unrelenting
What else
Geplaatst door danny op zondag 23 december 2007 - 20:01:17
Reageren is uitgeschakeld

Nieuwscategorieën

 
Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org