Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon

12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
woensdag 23 januari 2008
Façade Of Funeral Fest - JH 't Verschil - Nieuwerkerke Waas - 17/11/2007

Text and pics by Vera

In een gezellige jeugdclub in Oost Vlaanderen werd in november een festival gehouden dat vele onbekende bands een kans gaf, maar ook enkele niet te missen namen op de affiche had. Wanneer zie je de Ierse barden van Mael Mordha in België? Welhaast nooit. En nog een keer Immaculate en Oceans Of Sadness aanschouwen was mooi meegenomen, dus ging de rit die zaterdag richting Waasland.

IMMACULATE

Zopas heeft deze Belgische “infernal metal” band het debuut ‘Pure Evil’ uitgebracht en het werd tijd dat we dit ook eens toetsten aan de werkelijkheid, met andere woorden een concert. Wanneer ik de zaal betrad tijdens de vorige bands was er niet veel volk, het lijkt wel een marginaal randgebeuren, maar wanneer Immaculate optreedt staat er (gelukkig) een harde kern fans vooraan in de zaal die volop headbangen op de energieke metal met enige black invloeden van de band. Opvallend daarbij is het fabuleuze gitaarspel van zanger Thierry van der Zanden en zijn partner in crime tweede gitarist Wim Van Brussel. We krijgen een bloemlezing uit het album, dat piekt wanneer ze het prachtige ‘Love Vs Hate’ spelen, gevolgd door het instrumentale ‘Mystica’ met heel veel fraaie gitaarpartijen. Een puik optreden dat voor het eerst vandaag echt sfeer in de zaal brengt.

Setlist Immaculate
Intro
Judge Yourself
Bitchslap
Love Vs Hate
Mystica
Sperm Of The Devil
Dragonship
As You Die

MAEL MORDHA

Enkele weken terug zag ik het Ierse Mael Mordha aan het werk in de Baroeg tijdens de Dutch Doom Days VI en ik kan jullie verzekeren, dit smaakte naar meer! Groot is dan ook mijn verrassing wanneer ze opeens in een klein dorpje in Vlaanderen spelen. Daar moeten we bij zijn! Het is een bijzonder hartelijk en vriendelijk weerzien. Wanneer de band – beschilderd in rode en blauwe warpaint en gehuld in speciale kledij – het podium inneemt hangt er meteen een zuiver Keltische sfeer in de ruimte. Hun nieuwe album ‘Gealtacht Mael Mordha’ was dit jaar één van de interessante releases op het Grau label en de live uitvoeringen mogen we gerust spectaculair noemen. Zanger Roibéard O Bogail draagt een rood gewaad gedrapeerd rond zich, later het stoere bovenlijf bloot en sandalen en net als in de Baroeg springt hij geregeld van het podium om de aanwezigen in de zaal nader op te hitsen.

Ook zorgt hij met zijn fluitspel in menig nummer voor een extra authentieke folk sfeer. Later is er zelfs een kanjer van een hoorn waar hij op blaast. Dit alles tussen de woeste gitaarmuur van Gerry Clince en Anthony Lindsay. Deze gitaarlijnen zullen fans van Primordial niet onberoerd laten. Gerry speelt trouwens geregeld mee met Primordial live. Het voordeel was dat ze hier langer konden spelen dan in de Baroeg en dus kregen we ook nog gedreven uitvoeringen van ‘Paupes Of Souls’, ‘Serpent And The Black Lake’ en het weergaloze ‘The Struggle Eternal’ vandaag. Dit was een meeslepend feest van begin tot einde, waarbij de inzet van de band, een grootse setlist en een goed geluid de vuisten de lucht injoegen tijdens het optreden van deze Keltische pagan/doom band. Hail hail hail!!!

Setlist Mael Mordha
Paupes Of Souls
Window Of Madness
Serpent And The Black Lake
The Struggle Eternal
Curse Of The Bard
Realms Of Insanity
Gealtacht Mael Mordha
Cluain Tharb

OCEANS OF SADNESS

Deze band heb ik al dikwijls live gezien en is telkens de moeite waard. Vanavond hadden ze wel de zware taak om heel laat te spelen en de meeste aanwezigen waren al naar huis. Toch zetten zij een degelijke set neer, al moet ik eerlijk toegeven dat ik de band al in betere omstandigheden gezien heb. Aan de setlist lag het zeker niet, want een uitgebalanceerde keuze liet ons genieten van zowel nieuwe nummers zoals ‘Mould’, de Alice In Chains cover ‘Them Bones’ en ‘Silence Is Gold’ als het oude ‘I Know You Know’ als afsluiter. Tof zondermeer, maar zoals ik al zei, in betere omstandigheden zal ik er meer van genieten.

Setlist Oceans Of Sadness
Cruel Sacrifice
Sleeping Dogs
Wild Mystery
Mould
Pride & Shame
Them Bones
Two Voices
Low
Silence Is Gold
I Know You Know
Geplaatst door Vera op woensdag 23 januari 2008 - 22:35:59
Reageren is uitgeschakeld

Nieuwscategorieën

 
Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org