Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon


12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


woensdag 13 februari 2008
Avatar/Holy Moses/Obiturary – Hof Ter Loo – Antwerpen – 2/2/2008

Tekst: Johan & Andy


Het nog vrij onbekende en jonge, uit Zweden afkomstige Avatar mocht de avond openen voor de andere grootheden van de avond tijdens deze Xecutioner`s Return Tour die ook Antwerpen aandeed. Bedoeling was om hun tweede album “Schlacht” (oktober 2007) te promoten in Europa. Jammer genoeg voor een vrij lege zaal maar enthousiaste menigte bracht dit vijftal van jonge twintigers een evenwichtige maar krachtige set waarin ook de beste uit hun debuut album “Thoughts Of No Tomorrow” uit 2006 niet ontbraken. Stakke gitaarlijnen met vingervlug solowerk , een stomende 5 snarige bas die met zijn lekker diepe tonen sterk contrasteerde met de snedige gitaarlijnen en hakkende drums. Dit alles in een energieke geroutineerde vertolking. Zanger Johannes Eckerström tankte dan ook meermaals bij uit een jerrycan gevuld met, ja wat eigenlijk? Voor hem in elk geval de ideale brandstof om ganse set zijn strot open te gooien en het beste van zichzelf te geven.

Setlist
Schlacht
And I Did You
All which Is Black
The End Of Our Ride
Slave Hive Meltdown
Bound To The Wall
All Hail To The Queen
War Song

Bij Holy Moses was deze Antwerpse metal tempel in elk geval al goed volgelopen om de doorwinterde metalhelden van ‘The first lady of Thrash’ te aanschouwen. Ook hier weer snedige duo-gitaarhooks opgevuld met snelle ruige baspartijen, aangevuld met hakkend drumwerk. En hoewel dit Sabina Classen haar ‘lucky’ toer niet bleek te zijn warbij ze eerder al geveld werd door een licht-stack in 013 te Tilburg en later op de toer ook nog eens met een verkoudheid te kampen kreeg bleek deze toch in vorm te zijn om de fans te geven wat ze verlangen. Brutale ruige zanglijnen vol van energie. Weliswaar in een misschien niet echt verrassende set die wel alle klassiekers telde uit hun volledige oeuvre mar wel fors gebracht werd. Het blijft toch altijd genieten van “Def Con II” – “End Of Time” & “Finished With The Dogs”. Ook “SSP” mocht niet ontbreken en bij wijze van verzoek werd voor enkele fans ook “Summer Kills” gespeeld. Even melde Sabina nog dat ze nog last had van een bronchitis maar de ‘Jupiler’ antibiotica zou dat wel genezen. Als laatste werd dan “Too Drunk To Fuck” nog ingezet vergezeld van enkele trouwe fan die het feestje mochten meebeleven vanop het podium.

Setlist
Master Of Disaster
Slaughterhouse
Lost In The Maze
Life Destroyer
Def Con II
End Of Time
Finished With The Dogs
Nothing For My Mum
Summer Kills/World Chaos
SSP
Current Of Death
Too Drunk To Fuck

Voor Obituary echter weinig details aangezien ons via het Holy Moses management een interview met Sabina Classen beloofd was. Na de fotoshoot waren we dan ook aan het scouten om deze Duitse thrash queen aan de haak te slaan om onze vragen af te vuren, temeer omdat omwille duistere organisatorische redenen een fout was geslopen in een foutieve perspas daarvoor. Wat ik me wel van deze set herinner is dat er ook hier stevig thrashend gemusiceerd werden een compilatie van hun inmiddels 10 albums aan bod kwam met bijzondere aandacht voor het nieuwe “Xecutioner's Return” album. Geopend werd verrassend met een meer instrumentale versie van “Find The Arise”. Later tijdens het optreden weer achteraan in de zaal aangekomen aanschouwde we nog enkele laatste nummers die overtuigend en sterk overkwamen.
John Tardy en de zijne waren in elk geval in hun nopjes voor een quasi tot achteraan gevulde zaal.

[Aangemeld door johan]


Geplaatst door Jany op woensdag 13 februari 2008 - 21:39:29
Reageren is uitgeschakeld

Nieuwscategorieën

 
Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
THORIUM: Empires In The Sun
Superb heavy metal as it should sound!
01. CD reviews 2021
THE FLIGHT OF SLEIPNIR: Eventide
Eclectic US mix of black, stoner & folk...
01. CD reviews 2021
WOODEN VEINS: In Finitude
Members from Mar De Grises...
01. CD reviews 2021
SUIDAKRA: Wolfbite
Announced as Suidakra 2.0 and rejuveniled line up...
01. CD reviews 2021
ALASTOR: Onwards And Downwards
Psychedelic occult disc...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org