Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon

123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


zaterdag 27 februari 2010
Kottak & Blowsight - Spirit of 66 - Verviers - 17/02/2010

Text & Pics: Geert Ryssen


Daags na het schitterende concert van Vinnie Moore is er alweer een merkwaardig optreden in de Spirit Of 66. Op het programma staan de voor ondergetekende onbekende Zweedse band Blowsight en Kottak, een groep met Scorpions drummer Jimmy Ratchitt (alias James Kottak) en dienst vrouw Athena Lee, jawel zuster van Tommy Lee van Mötley Cruë! Het Zweedse Blowsight blijkt hier een bescheiden, maar fanatieke vrouwelijke aanhang te hebben en dat hebben we geweten! Een bende jonge dames schieten zich als pijlen uit een boog naar het podium als Blowsight opkomt. Wat verder in de set en enkele Corona’s later zijn de dames duidelijk ‘ready and willing’. De muzikanten lijken op het eerste zicht wel een stel Tokyo Hotel klonen, maar dat idee verandert snel eens ze opgewarmd en wel in hun wervelende en stomende set zitten. Muzikaal zijn ze moeilijk op één noemer te plaatsen, noem het post-punk, nu-pop, post grunge, energy-emo of simpelweg alternatieve rock voor een volgende generatie.

Zanger en gitarist Niklas ‘Nick Red’ Fagerström blijkt een geboren showman te zijn met een enorme stem en een verbluffende timing als het erop aankomt om telkens weer net op tijd voor de microfoon te staan. Hij beweegt zich op het podium als het grote blanke broertje van Prince en beschouw dat maar als een compliment. De kracht van deze groep zit hem in de combinatie van de looks, de schitterende nummers, de perfecte beheersing van de arrangementen, de duizelingwekkende energie en de afwisseling. Noem Fagerström eventueel arrogant, maar die attitude gaat hem af. Dit zijn vier jonge honden die mits goede begeleiding binnenkort in grote zalen zullen staan!

Kottak blijkt een al even geschifte bende te zijn. Eerder opereerden zij onder de naam Krunk, maar nu zijn hun twee cd’s opnieuw uitgegeven onder de naam Kottak. James heeft voor de gelegenheid de drums afgezworen en laat die over aan zijn vrouw Athena die ondanks haar tengere figuur toch over een bijzonder stevig paar armen blijkt te beschikken.

De groep bestaat verder uit Price Vernon op bas en Johnny Lucas op gitaar. Zelf staat James trekkebekkend met gitaar voor de microfoon om zijn punk’n’roll zoals hij het zelf noemt te debiteren met een fascinerende overgave. Ondanks een zeer beperkte opkomst bespeelt Kottak het publiek alsof ze in een stadium stonden te spelen met een ‘right side’, ‘middle’ en ‘left side’. Ondanks de schijnbare chaos op het podium speelt de groep als een hechte eenheid en wordt er geen noot gemist. De energie en de spelvreugde spatten er af en ik heb me geen seconde verveeld tijdens deze aan het delirium grenzende set. Als tijdens de bisnummers ook nog de heren van Blowsight komen meedoen zijn we getuige van de meest waanzinnige toestanden en toch blijft het machientje draaien. Verbluffend. En de afwezigen, ja, die hadden ongelijk.

Aangemeld door Geert Ryssen


Geplaatst door Vera op zaterdag 27 februari 2010 - 14:41:17
Reageren is uitgeschakeld

Nieuwscategorieën

Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2019
HAMFERD: Odn (EP)
Very special atmosphere of Faroe Islands!
01. CD reviews 2019
HITHERSIDE: Black Lotus
Lots of variegation and punch in melodic metal style...
01. CD reviews 2019
WALDGEFLÜSTER: Mondscheinsonaten
Great Autumn and Winter atmosphere in blackened music...
01. CD reviews 2019
THE MUTE GODS: Atheists And Believers
A logical successor to complete the prog trilogy...
01. CD reviews 2019
WITHERFALL: Vintage (EP)
Nice in-betweenie from this powerful band!
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org