Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon


12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


zondag 23 september 2007
Angeli Di Pietra & Thessera – Rockcorncern De Rots - Antwerpen - 21/9/2007

Text & Pics: Johan


Voor mij was het de tweede maal dat ik Angeli Di Pietra mocht aanschouwen deze zomer. Vorige keer speelde ze in het voorprogramma van de grootheden van TYR en ditmaal mochten ze Therresa voorafgaan. Vanwege het dubbel optreden werd al vroeg van start gegaan waardoor meerdere bezoekers de eerste tonen moesten missen. De kroeg was ook minder gevuld dan vorige maal maar dit zal meer aan de mindere bekendheid van Therresa gelegen hebben dan wel aan de kwaliteiten van Angeli Di Pietra zelf. Even gedreven en schijnbaar minder zenuwachtig dan vorige maal barste de Folk-Metal molen van Angeli Di Pietra los na de korte intro en klonk “The Moor” door het rock café alwaar deze band een thuismatch speelde. Met dubbele gitaarwerk & pompende bas werd ook “Dawn Of Possession” ingezet. Het schitterende contrast tussen de hoge stem van Sjoera Roggeman en de diepe grunts van Guy Van Campenhout geeft het geheel toch een extra touch. Muziek die vol staat van contrasten trouwens want ook het snelle dubbele basdrumwerk staat haaks tegenover de folk-deuntjes die het lichtere en vrolijkere tintje vormen in de composities. Een gevarieerde set uit beide demo’s met nummers als “Angel Of Fire” – “For Us Fallen Ones” – “Fornlorn” – “Frost” & “Ride Into Oblivion” passeerden de revue. Omstreeks half negen ruimde de band dan onder bis gejoel de bühne voor Therresa….

Deze zeskoppige Braziliaanse formatie was eigenlijk de reden waarom ik naar de rots afzakte. Naar aanleiding van mijn positieve recensie van hun debuutalbum “Fooled Eyes” wou ik nu de band wel eens live aan het werk zien. Met invloeden als Rush, Dream Theater, Pain Of Salvation, Angra, Symphony X mag je je aan een hoog staaltje technisch spelvernut verwachten en dat werd het ook. Een strakke band die zuiver weet de spelen en de instrumenten perfect beheerst. Al van de eerste tonen werd duidelijk dat dit niet zomaar progressieve metal is maar ook muzikaal technisch vernuft. De aanwezige muzikanten (waaronder ikzelf en mijn gezelschap alsook de leden van Angeli Di Pietra) stonden meermaals met de ogen en mond wijd open van de speltechniek die de muzikanten van Thessera tentoon spreidde. De set was gevuld met eigen werk, voornamelijk uit “Fooled Eyes” en covers waarin de grote verrassing een herwerkte versie van Phil Collins “Land Of Confussion” was. Lang uitgesponnen, met meerdere extra melodieetjes, licks en toetsenopvullingen een versie die gerust op de tweede CD mag prijken. Die opvolger zou in April 2008 opgenomen worden, de band is volop aan het componeren aan de nieuwe nummers en op zoek naar de juiste producer om de nieuwe elementen en stijlen die ze vandaag ten gehore brachten perfect te doen klinken. Om de set herkenbaar af te sluiten werd omstreeks tien uur geëindigd met Dio’s “Don’t Talk To Strangers”. Ook hier was er vraag naar meer maar organisatorisch (geluidsoverlast) niet toegestaan. Thessera is een band die je live zeker moet aanschouwen als je de kans krijgt en ze hopen (net als ik) snel weer op Belgische bodem te mogen spelen.

[Aangemeld door johan]


Geplaatst door Jany op zondag 23 september 2007 - 15:25:52
Reageren is uitgeschakeld

Nieuwscategorieën

 
Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
THORIUM: Empires In The Sun
Superb heavy metal as it should sound!
01. CD reviews 2021
THE FLIGHT OF SLEIPNIR: Eventide
Eclectic US mix of black, stoner & folk...
01. CD reviews 2021
WOODEN VEINS: In Finitude
Members from Mar De Grises...
01. CD reviews 2021
SUIDAKRA: Wolfbite
Announced as Suidakra 2.0 and rejuveniled line up...
01. CD reviews 2021
ALASTOR: Onwards And Downwards
Psychedelic occult disc...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org