Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
The Vision Bleak, Saturnus, John Haughm - Biebob - 17/04/2016

Tekst & foto’s: Vera


The Vision Bleak heeft al ettelijke keren eerder onze rocktempel in het landelijke Vosselaar aangedaan, maar dit keer hadden ze een bijzonder sterk package bij in de vorm van Saturnus – ook al kind aan huis in Vosselaar – en Agalloch frontman John Haughm als soloartiest.

Er is nog niet veel volk wanneer deze laatste in zijn eentje het podium betreedt. In rood licht en rook geeft hij een psychedelische serenade op gitaar ten beste. Met een grote zonnebril en lange jas oogt de Amerikaan vrij excentriek en de uitwaaierende klanken die hij produceert zijn allerminst toegankelijk, temeer daar het allemaal instrumentaal blijft.

Saturnus is van een andere orde. De Deense kampioenen van sierlijke doom/death metal met nimmer aflatende prachtige gitaarsolo’s laten ook nu weer een diepe indruk achter. Zanger Thomas AG Jensen houdt het bij een integere, rustige performance waarbij hij gesproken stukken afwisselt met die befaamde dieprollende grunt. Zo glijden lange composities als ‘Rain Washes’, ‘I Love Thee’ en ‘Forest Of Insomnia’ majestueus aan ons voorbij, terwijl de muzikanten headbangen in slow motion. Want dit is doom van het zuiverste water. Er wordt zelfs een nieuw nummer gespeeld en wanneer ook ‘I Long’ met veel intensiteit wordt gebracht, kan de avond niet meer stuk. Men besluit traditioneel met het uptempo gothic ‘Christ Goodbye’ waarbij John Haughm – nu zonder spectaculaire outfit – nog even meebrult.

Vervolgens is het wachten op The Vision Bleak, de horror/gothic metaloutfit van Empyriumleden Schwadorf en Konstanz. We kennen hen als een stevig rockende band en dat maken ze vanavond ook helemaal waar, met Fursy Teyssier (Les Discrets) op bas, een extra gitarist en live sessiedrummer. Na de intro herkennen we weldra ‘Night Of The Living Dead’ van het welgesmaakte debuut en het titelnummer van topalbum ‘Carpathia’. Maar de band heeft ook een nieuw album klaar ‘The Unknown’ dat op drie juni het levenslicht zal zien. Daaruit krijgen we voorsmaakjes in de vorm van ‘The Kindred Of The Sunset’ (vanavond verkrijgbaar op ep) en ‘Into The Unknown’. Deze songs bewijzen dat er geen muzikale grenzen zijn voor The Vision Bleak en ze niet vastgepind blijven op vlotte gothic rock.

Alle bekende krakers komen vanavond aan bod, zoals ‘Kutulu!’ uit ‘Carpathia’ en een streepje ‘Witching Hour’ tijdens ‘Hexenmeister’ en ‘Cannibal Witch’. Het avontuurlijke ‘Descend Into Maelstrom’ is één van de hoogtepunten van het concert, waarna we meteen verrukt worden door het nieuwe ‘The Whine Of The Cemetery Hound’. The Vision Bleak toont nog steeds progressie, zoveel is duidelijk. Met ‘Elizabeth Dane’ uit het debuut en de single ‘By Our Brotherhood With Seth’ is er echter ook genoeg herkenbaar spul. Tijdens de bisnummers – ‘The Wood Hag’ en de eerste hit ‘Lone Night Rider’ – springen alle leden van de andere bands op het podium en maakt men er een groots afscheidsfeest van, want dit was het laatste optreden van de tour. Een fantastische avond met bands waar we van oudsher een grote affiniteit mee hebben!

Geplaatst door Vera op zondag 15 mei 2016 - 20:15:20
Reageren is uitgeschakeld

Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
DE ARMA: Strayed In Shadows
Stuff for a cosy evening...
01. CD reviews 2021
TRAGEDY AND TRIUMPH: Where Mountains Rise And Hearts Fall
The glory and the pain in meritorious album...
01. CD reviews 2021
DIE APOKALYPTISCHEN REITER: The Divine Horsemen
What an exceptional XXV Anniversary Sessions!
01. CD reviews 2021
THY KINGDOM WILL BURN: Idem
Meritorious first album of these Finns...
01. CD reviews 2021
HIRAES: Solitary
Dawn Of Disease makes an unexpected switch...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org