Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031Royal Hunt – Biebob – Vosselaar – 16/5/2008

Tekst: Reggie - Foto’s: Johan


Vorige vrijdag toch maar weer eens afgezakt naar den Biebob voor het concert van ROYAL HUNT. We waren vooral benieuwd om nieuwe frontman Mark Boals bezig te zien. Als je een zanger als John West moet vervangen (die op zijn beurt niemand minder dan DC Cooper reeds met succes had afgelost), dan moet je toch wel een overtuigende prestatie neerzetten. De nieuwe ROYAL HUNT-plaat „Paradox II“ was in ieder geval al veelbelovend, maar pas als je een nieuwe zanger de oude nummers hoort zingen, kan je er echt een oordeel over vellen.

Over het voorprogramma GODIVA kan ik heel kort zijn: niet te aanhoren! Of die gasten goed konden spelen kan ik niet zeggen, omdat het geluid zo slecht was, dat het pijn deed aan onze oren. Het meest opvallende waren de valse tonen van zanger Fernando Garcia. Eigenlijk wel vreemd, omdat hij op de promotie-video van de band best wel een degelijk stemgeluid leek te hebben. Op cd brengen de mannen van GODIVA wel aardige power metal, maar in de Biebob hebben ze dat vrijdag in ie-der geval niet kunnen waarmaken.

Daarna was het tijd voor ROYAL HUNT. Het eerste dat ons opviel, was de geringe opkomst van het publiek. De zaal was nog niet eens halfvol! Het is wel jammer dat een high-profile groep zoals ROYAL HUNT een relatief klein zaaltje als de Biebob niet vol kan krijgen. Toch wel een aanwijzing dat de progressieve metal in België niet meer zoveel aantrek heeft. De set die gespeeld werd, was opgebouwd rond het thema „Para-dox“. Ze brachten niet de volledige „Paradox II“ cd, maar vertelden een verhaal, opge-bouwd uit een samenstelling van songs uit de twee „Paradox“ concept-platen. Het resul-taat was een mooie opeenvolging van gekende en nieuwe nummers, allemaal aan elkaar aangesloten om het concept-gevoel te versterken. Mark Boals bezig te zien was wel even wennen: een klein mollig mannetje met een piratenmuts, zonnebril en een ex-treem hoge spraakstem was niet bepaald een charismatische verschijning. Maar zingen kan de man wel! Hij had wat problemen bij de laagste noten (waardoor hij de melodie hier en daar wat moest aanpassen), maar zelfs de hoogste uithalen van DC Coo-per bootste hij moeiteloos na. Hij kreeg dan ook regelmatig applaus van het verraste publiek. De rest van de setlist waren vooral songs van hun latere platen, zoals „The Mis-sion“ en „Paper Blood“. Er werd slechts 1 enkele oude klassieker („Flight“) uit de DC Cooper-periode gebracht.

We hebben echt genoten van het optreden van ROYAL HUNT. Mark Boals blijkt een goede aanwinst voor de groep, en gitarist Markus Jidell en bassist Per Schelander hebben zich duidelijk al 100% aangepast. Drummer Magnus Ulf-stedt viel in voor Allen Sorensen, die blijkbaar net vader is geworden. De twee enige originele groepsleden waren zangeresje Maria McTurk en uiteraard Andre Andersen zelf. Het optreden eindigde toch wel met een minder mooie noot: de bis-nummers („Third Stage“ en „Last Goodbye“) konden niet meer gespeeld worden wegens tijdgebrek. Ik zou in dit verband de organisatoren toch willen aanraden om geen voor-programma meer te plannen, zodat de hoofdgroep in ieder geval zijn volledige set kan spelen. Het was wel sympathiek van de band-leden om na het optreden in de zaal te ko-men om contact te leggen met de fans. Al bij al een geslaagde avond. Als ROYAL HUNT terugkomt zal ik er zeker weer bij zijn!

Setlist
Intro
River Of Pain
First Rock
Message To God
the Clan
Long Way Home
Hostile Breed
Time Will Tell
Tears Of The Sun
It’s Over
Chaos A.C.
Game Of Fear
The Mission
Never Give Up
Can’t Let Go
Flight
Cold City Lights
Geplaatst door Jany op zaterdag 31 mei 2008 - 15:34:55
Reageren is uitgeschakeld

Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org