Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon

12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
maandag 21 oktober 2013
CHAOSTAR: Dé revelatie van Metal Female Voices Fest 2013!

Interview met zangeres Androniki Skoula door Geert in oktober 2013

Het Griekse Chaostar was een verrassende verschijning op het elfde editie van MFVF, zowel muzikaal als visueel valt deze Griekse band op door de tengere, maar krachtige zangeres Androniki Skoula die op het podium staat als een Griekse godin met een band achter zich die muzikaal niet de gemakkelijkste weg bewandelt. Chaostar is het muzikale kind van Septic Flesh voorman Christos Antoniou die er bij is als keyboardspeler en muzikale leider. Al even opvallend is het contrast met de aanwezigheid van George Diamantopoulos die traditionele Griekse instrumenten bespeeld. Daarnaast zorgen drummer Fotis Benardo, violist Charalampos Paritas en tweede keyboarspeler John Thermos voor de verdere invulling van de avantgardistische arrangementen. Chaostar is niet zomaar een rockband, het is een ‘ensemble’ dat speelt met een rocktimbre, maar in wezen ‘ernstige’ hedendaagse muziek voortbrengt. Soms ingetogen, soms ambient, soms ritmisch, maar steeds gedragen door de fantastische zang van Androniki. Na afloop van de set op MFVF hadden we een kort gesprek met haar.
Wat zijn je indrukken hier op het festival?
Ik vind het hier fantastisch, niet alleen omwille van de uitstekende organisatie, maar er spelen goede bands en het is een bijzonder fijn initiatief. Ja, ik geraak hier echt niet over uitgepraat!

Jullie optreden was zeer bijzonder en mooi, maar had je niet wat extra zenuwen om voor dit metalpubliek te gaan staan met de toch wel heel kunstzinnige muziek van Chaostar?
Helemaal niet. Ik begrijp wel wat je bedoelt, onze muziek hoort eigenlijk meer thuis in de avant-garde, maar ik denk dat mensen niet mogen worden in categorieën gestopt. Ik geloof niet in hokjes. Ik ben ervan overtuigd dat gelijk wat je brengt dat iets te betekenen heeft, ook kan overkomen bij de mensen. De meeste mensen zijn hier inderdaad voor de metalbands, maar ik heb mijn persoonlijkheid en de band heeft haar persoonlijkheid en ik ben er zeker van dat mensen dat kunnen appreciëren. Als je eerlijk bent en je drukt oprecht je gevoelens uit dan wordt het ook gemakkelijk om aanvaard te worden .

Het lijkt me toch wel muziek te zijn die heel van je vraagt als zangeres.
Ja, de muziek werd geschreven door Christos Antoniou die de leider is van de groep en klassieke muziek heeft gestudeerd. Hij heeft een master behaald aan de Royal School Of Music. Dit is geen gemakkelijke muziek om te schrijven en vraagt veel van de muzikanten. De zangpartijen zijn bijzonder veeleisend voor de zangeres om dat ze verschillende partijen moet vertolken en dat moet heel accuraat gebeuren. Ik denk dat mijn opleiding als klassieke zangeres daarbij wel helpt. Ik probeer trouwens bij alles wat ik doe, mij steeds te verbeteren en het beste uit mezelf te halen.
Eigenlijk is het jammer dat jullie muziek blijft steken bij een rockpubliek. Ik ben ervan overtuigd dat heel wat mensen met een andere muzieksmaak hiervan zouden houden, maar het probleem is dat deze muziek hen niet bereikt.
Dat is zeker waar. Het zou inderdaad goed zijn mochten we een breder publiek bereiken, maar stapje voor stapje werken we daar aan. We proberen onze muziek bekend te maken buiten het metalwereldje en meer en meer mensen houden van klassiek en avant-garde. Het is gek dat het ook omgekeerd moeilijk is. Mensen denken dat ik in een metalband zing en ik moet ze soms overtuigen om eens te luisteren zodat ze het met eigen oren kunnen horen. In wezen is dit een experimentele band en daarom gebruiken we ook zoveel talen en verschillende instrumenten. We willen bijvoorbeeld uittesten welk resultaat elke taal geeft.

Is Chaostar een project of is het echt een band?
Ja, ja, het is een echte band en we werken samen als een team.

Bedankt en ik wens jullie verder veel succes toe!

Bij nader onderzoek blijkt dat de cd ‘Anomima’ waarmee ze op het festival staan reeds hun vijfde is, maar wel hun eerste voor het Season Of Mist Label. De cd maakt alles waar wat reeds duidelijk was op het festival: dit is heel bijzondere muziek! De groep bracht sinds 2000 vier cd’s uit via het Franse Holy label vooraleer ze de overstap naar Season Of Mist maakten. We gaan zeker op zoek om die oudere cd’s te pakken te krijgen. ‘Anomima’ is verkrijgbaar als gewone jewel case, maar ook als digipack met extra dvd.Discografie:
Chaostar (2000)
Trenody (2001)
The Scarlet Queen (2004)
Underworld (2008)
Anomina (2013)

Youtube clip: https://www.youtube.com/watch?v=711VuRsfNV8#t=10

Aangemeld door Geert RyssenGeplaatst door Vera op maandag 21 oktober 2013 - 11:09:53
Reageren is uitgeschakeld

Nieuwscategorieën

 
Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org