Short List

Reviews, Interviews & Concertreviews
Metal-Nose
2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007

Geen gebeurtenissen deze maand.

MaDiWoDoVriZatZon
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031vrijdag 07 maart 2008
Asrai & Epica – Biebob – Vosselaar – 23/2/2008

Tekst & Foto’s: Johan


Al bij aankomst in Biebob werd me duidelijk dat het beloofde om een Nederlands dubbelfeest te worden met Asrai & Epica. Gewapend met fototoestel baande ik me een weg tot vooraan aan het podium. Biebob was uitverkocht deze avond en dat komt een live sfeer altijd ten goede, niet enkel de fans zijn dan in hun nopjes maar ook voor de bands voelt dit extra tof aan. Asrai mocht omstreeks iets na achten van start gaan met een vurige set die voornamelijk bestond uit nummers uit hun recentste “Pearls Of Dirt” , maar ook de beste uit voorganger “Touch In The Dark” werden niet weerhouden. Frontvrouw Margriet trok stevig van leer gerugsteund door de eveneens met staartjes getooide (het handelsmerk van Asrai) drumlady Karin die de beuk zette voor snarenplukkers Martin & Rik die hun mannetje wisten te staan in deze voornamelijk uit vrouwen bestaande bezetting waarin vooral toetseniste Manon & geluidsamples voor de melodieuze toon zorgden. Een lekkere gedreven opwarmer van formaat alvorens het Epica kanon op de zal losgelaten werd. Jammer wel dat de podiumruimte en belichting beperkt was waardoor Asrai niet volkomen tot zijn recht kon komen.

Setlist
Shadows
Lost
Pale Light
Your Hands So Cold
Deliliah’s Lie
Sour Ground
Awaken
Stay with me
Roses
In Front Of Me

Mij moest Epica alvast niet overtuigen een topband te zijn, dit was me op Metal Female Voices Fest ’07 reeds duidelijk geworden. Daar vond ik hen al de sterkste act van de ganse affiche en wou hen nu in een full show aan het werk zien. Jammer wel dat dit optreden noodgedwongen in Biebob geprogrammeerd moest worden (Hof Ter Loo was bezet) want ook deze muziektempel had Epica naar mijn mening met gemak weten te vullen. Al bij het opstellen werd duidelijk dat ook in deze kleinere zaal voor professionaliteit gekozen werd. Na de openingsintro “Indigo” klonk meteen “The Obsessive Devotion” van ‘The Devine Conspiracy’ door de speakers. Dit album vormde de leidraad gedurende het ganse optreden aangevuld met de klassiekers van “The Phantom Agony” & “Consign To Oblivion”. Melodielijnen uit Coen Janssen’s keyboard en de hoge sopraanzangen van charismatische schoonheid Simone Simons stonden in contrast met zware doomstukken en grunts van Mark Jansen die strak aan elkaar gehouden werden door de beukende ritmesectie van Yves Hut (bas) & Ariën Van Weesenbeek (drum). Melodieuze passages die klinken als een bel optornend tegen de muur van gitaargeweld afkomstig van Mark Jansen & Ad Sluijter. Dit alles extra ondersteund door een rijke belichting bij een geroutineerde maar spontane vertolking. Een gebalanceerde evenwichtige set die het midden wist te houden tussen melodie en metal waarin ook de Death cover “Crystal Mountain” die Epica al geruime tijd live brengt niet mocht ontbreken. De menigte ging uit de bol, deinde mee op de klassiekers en kreeg er niet genoeg van.

Setlist
Indigo
The Obsessive Devotion
Sensorium
Menace Of Vanity
Chasing The Dragon
Quietus
Mother Of Light
Cry For The Moon
Safeguard To Paradise
Never Enough
Crystal Mountain
Seif Al Din
Facade Of Reality
The Phantom Agony

Aangemeld door Johan


Geplaatst door Jany op vrijdag 07 maart 2008 - 09:58:53
Reageren is uitgeschakeld

Nieuwscategorieën

 
Banners

 

 

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
[ ]
Cd & Dvd Reviews

01. CD reviews 2021
NEGURA BUNGET: Zau
With respect for the late Negru!
01. CD reviews 2021
THE TEA PARTY: Blood Moon Rising
Exceptional A class as usual!
01. CD reviews 2021
AEPHANEMER: A Dream Of Wilderness
A seminal self-willed band...
01. CD reviews 2021
DER WEG EINER FREIHEIT: Noktvrn
Simply brilliant, their best album so far!
01. CD reviews 2021
SWALLOW THE SUN: Moonflowers
A world of grief and beauty...
TaalZoeken Metal-Nose

Date / Time

 
Verwijs naar ons

Verwijs naar ons
Website in order to promote heavy-metal & hard-rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world.
No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent.
All material is exclusive to Metal-Nose and copyright protected. All rights reserved. Copyright © Metal-Nose 20/05/2004. - www.metal-nose.org